Всички загинали от Ту-204 са разпознати

Tu-204-rozpadl-sie-na-trzy-czesci--Jedna-z-nich-zaВсички загинали по време на неуспешното кацане на самолета Ту-204 на аерогара Внуково са разпознати, съобщи днес официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин.

Точно в 16:45, самолет на руската компания “Ред Уингс, излетял от Чехия, след приземяването на Внуково се завърта на пистата, разцепва се на три части и се запалва. Пожарът бил потушен след половин час. На лайнера се намирали само членове на екипажа – четирима от тях са загинали, в това число командирът на самолета, и четирима са пострадали”. Следствието смята, че една от най-вероятните причини за катастрофата е грешка на пилотите.

Маркин също отбеляза, че “следователите са иззели образци от горивото, а също и записи с разговорите на членовете на екипажа и сътрудниците на диспечерските служби на аерогарата”. Иззета е документацията на авиокомпанията. “Видеоматериалите от аварията, заснети от случайни свидетели, са добавени към материалите от възбуденото следствено дело”, – добави Маркин. Провежда се допълнителен оглед на мястото на произшествието. По-рано днес комисия от Държавния авиационен комитет по разследване на произшествието съобщи, че научно-техническият отдел към Комитета е прослушал записите на Ту-204. “Има записи, провежда се анализ”, – се отбелязва от Държавния авиационен комитет.

“Веднага след стабилизиране здравословното състояние на пострадалите от аварийното кацане членове на екипажа, ще направим това, което трябва – те ще бъдат разпитани”, – информира още Маркин. От прес-службата на Министерството на здравеопазването на Русия съобщиха, че “двама пострадали – жена на 26 години е с тежко състояние, мъж на 32 години е в крайно тежко състояние. И двамата се намират в реанимация в градската клинична болница Номер 1 “Н.М. Пирогов”. Още един пострадал – мъж на 26 години – се намира в тежко състояние. Той се лекува в реанимацията на Бърза помощ “Н.В. Склифовский”. На роднините на пострадалите е предоставена психолого-психиатрична помощ от специалисти от Държавния научен Център по социална и съдебна психиатрия “В.П. Сербский”.

Семействата на загиналите ще получат по един милион рубли, съобщи прес-секретарят на кмета на Москва Гулнар Пенков. Кметът на Москва изрази дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите, добави Пенков.

“Ред Уингс” ще изплати по 2 млн рубли на семействата на загиналите и по 1 млн – на пострадалите, информира Министерството на транспорта на Русия. “Генералният директор на авиокомпанията Леонид Ицков съобщи, че застрахователите ще изплатят по 10 хиляди долара за всеки загинал и пострадал. Освен това, авиокомпанията ще изплати по 2 млн рубли за всеки загинал и по 1 млн рубли на всеки пострадал”, – уточниха от министерството. Компанията също ще поеме разходите по ритуалните услуги, лечението и бъдещата реабилитация на пострадалите. “Авиокомпанията е в постоянен процес на общуване със семействата на пострадалите, в това число и по въпросите около погребението на загиналия екипаж”, – добавиха от Министерството на транспорта на Русия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s