Забележим ефект от преместения в Пловдив туризъм

ministar-delyan-dobrev-otkriva-ikonomicheski-forum-v-plovdivЕфектът от преместения ресор “Туризъм” към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще се усети едва през следващата година, обяви в интервю за БТА министър Делян Добрев. Преместването е силен имиджов знак за града и висока оценка за неговото значение, както и признание за ресурсите на града под Тепетата, каза министърът.

Министър Добрев твърди, че преместването спестява и разходи на бюджета, поради отпадналата необходимост да се пътува от столицата до по-отдалечените части на страната. От сериозно значение е и отличната комуникация между централната и местната власт, допълни Делян Добрев.

Очаква се ръст на туризма през зимата от пазари като Русия и Великобритания. Отчетено е увеличаване на руските туристи с около 9 на сто, но очакванията за почиващите руснаци в България са дори по-високи.

Летищата София и Пловдив потвърждават увеличаване на туристите от Великобритания с над 5 на сто. Завишени са заявките на туристи от Полша и Дания. България продължава да е атрактивна зимна дестинация и за Сърбия, Македония, Румъния и Турция. Страната ни успешно утвърждава имиджа си на международната карта на ски-дестинациите, акцентира министър Добрев.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s