Внимание! Интензивен трафик към София

1244688717437814446motorcycle-accident.svg.hiНевероятно натоварен е трафикът към София. Пикът от автомобили вече е налице. Очакват се над 300 000 леки автомобила да щурмуват София.

КАТ твърди, че са разпределили извънредно 80 полицая, което означава, че ще има полицай до всеки светофар на входовете към София. Служителите на КАТ ще следят трафика и при необходимост ще регулират движението ръчно.

Основният трафик е по двете магистрали – “Тракия” и “Хемус”, както и пътят от Югоизточна България. Контролът по основните пътища вече е засилен.

Временна организация на движението е въведена на път E-79 при Владая.

КАТ съветва шофьорите да не превишават скоростта и да спазват дистанция. Пътищата в страната с проходими при зимни условия. Пътните настилки в страната са сухи, само на места са мокри, а в по-високите части – заледени и заснежени.

Проходими са проходите Върбишки, Троянски. Спряно е движението на товарни автомобили над 10 тона през Дюлинския проход, Вратник, Шипка, Петрохан, Твърдица – Елена. Свободни за движение са проходите Айтоски, Ришки, Котленски, Рожен, Пампорово, Превала, Печинско, Предела, Прохода на републиката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s