Митрополит Йосиф: Сред управляващите виждаме хора, на които не вярваме

img_ftp_large_rojdestvo
Сред управляващите слушаме и виждаме хора, на които не вярваме, защото те не милеят за бъдещето на българина, защото те гледат с пренебрежение на просвещението и духовността. Това каза в словото си след Новогодишния молебен Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия, предаде БГНЕС.

Митрополит Йосиф посочи, че истината, която трябва да знаем е, че българинът много рядко е умирал от глад. „Ние трябва да правим всичко възможно и да знаем къде да намерим това, отгладуването на какво – на учението, защото не само с хляб живее човек, а и със свято слово, което излиза от Божията уста. Къде е той, къде е то словото? При Господа Иисуса, къде – в Светото евангелие. Там ние ще намерим ясно показано, че Господ говори, че ние няма да загинем от недояждане, но ти, българино и аз, и всички ние гладуваме, и жадуваме за духовен глад, за духовна жажда, и само Господ може да задоволи тези наши нужди”, каза той.

Дядо владика призова да не мърморим, защото „за българина се носи по целия свят, че ние много често мърморим, недоволстваме, молим се за неща, които Бог няма да ни даде” и тук припомни, че Христос никога не е възразил срещу своя Отец, а се съгласявал с Божията воля. Негово Високопреосвещенство посочи и необходимостта от смирение и благоговение. Той не пропусна и българите зад граница и призова хората в родината да се молят в нея да е хубаво и всички те лека по лека да се върнат.

По време на Новогодишния молебен за изпросване на Божието благословение над българския народ за мирна, благоденствена и успешна 2013 година, той помоли цялата година да бъде мирна, здрава, благоденствена, честита. Митрополитът подчерта, че всички преди няколко дни отпразнувахме Рождество Христово – Христос сега е сред нас, ние имаме ли го в себе си и той има ли ни нас – ето това е смисълът и това е мъдростта на Новата година.

„Дай Бог тази година цялата да бъде благословена, да бъде добра, да ни даде Господ ум и разум в големите избори, които президентът спомена. Не само в църквата, но и в държавата. Молете се и ние да изберем човекът – най-достойният от достойните, който да постави началото на новата година и на това, което вие всички очаквате от светата църква – да се възстанови страхът от Господа и срамът от хората“, каза той.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s