Писмото на Бил Клинтън до косовските терористи през 1999 г.

aptopix-democratic-convention.jpeg4-1280x960„През 1998 г., казва Клинтън, използвахме всички средства за разрешаване на кризата в Косово – планове за физическо ликвидиране на Милошевич, тайно въоръжаване на Армията за освобождение на Косово, прехвърляне през границата на терористи за саботажни действия, убийства на цивилни и полицаи и предизвикване на масово изселване на албанското население. Нашата въздушна кампания е разрушила или повредила една трета от сръбските бронетранспортьори и артилерията в Косово, по-голямата част от капацитета на сърбите за производство на оръжие и гориво, нанесла е огромни щети и на други сектори на сръбската икономика. Както в Северна Корея, Виетнам и Ирак, ние ще осъществим докрай политиката си на изпепелената земя, докато не остане нито един жив сръбски войник, докато не заставим и последния сърбин да приеме нашия цивилизационен избор. Нашата военна кампания ще продължи, защото се ръководим от стратегията за окончателно и безвъзвратно премахване на православно-славянската хегемония на Балканите и в Централна Европа. Деструкцията на Сърбия и трайното присъединяване на Албания, Македония и България към мюсюлманските ценности ще създадат нова обстановка на Балканите и в Европа. ЕС и САЩ трябва да унищожат докрай т. нар. национални икономики на държавите от региона, за да станат те неделима част от новия световен ред. Стимулирането на националното развитие, на националната самобитност трябва да отстъпят място на атлантическите критерии и ограничаване на националния суверенитет в бившите социалистически страни. Балканите трябва да станат център на атлантическия ден, на взривени болници, детски домове, църкви и манастири, радиотелевизии, на срутени за десетилетия мостове, на опожарени рафинерии и химически заводи, които да превърнат в екологическа пустиня всяка страна, отказала да приеме нашия нов цивилизационен избор. Ние и нашите съюзници трябва да следваме стратегията, която да гарантира превеса на силите, обединяващи Югоизточна Европа, за да влезе тя в новия световен ред, в който няма и не ще има място за православно високомерие и славянско упорство и превъзходство“.

По-късно у нас американският президент бе посрещнат от българските политици като месия, с добре тренирано раболепие.

Редовете от обръщението му към косовските албанци едва ли биха смутили доброто им настроение след поредния коктейл, увлечени в безпринципни битки за надмощие и лично преуспяване, все така заигравайки със съмнителни „балансьори“ в парламента. И за кой ли път изваяха смешно-тъжната, гротескна фигура на новоизлюпените радетели на свободата в нова България.

aptopix-democratic-convention.jpeg4-1280x960

Реклама

11 отговора на “Писмото на Бил Клинтън до косовските терористи през 1999 г.

 1. Отсъствието на проверяем първоизто4ник за съжаление превръща добре подредената фактология в низползваем материал за уважващи себе си! (и другите хора)

 2. Това не е писмо,това е реч на чичо Бил произнесена пред косовските албанци! Излъчва се по CNN ,но е свалена от ефир след първото излъчване !

 3. За мен в случая е без значение кой е източника. Важното е ,че действията на САЩ постигат точно това , което се посочва в „писмото“. Това писмо е разшифрофка на цялата им външна политика

 4. Фактите са истински, сигурно има и писмо, но така поднесени приличат на повече на полит-информация от просветно събрание в квартала за онова време, когато имаше обществена културна дейност в читалищата, сегашните фитнес-бизнес-зали.

 5. Ако няма автентичен източник,всичко това са алабализми! Макар да смятам,че по-скоро е истина.Но това все пак,е мое субективно мнение.

  • Какъв си ти с това име или по-скоро с тази фамилия? Поне малко не изпитвате ли срам да променяте фамилията, дадена ви от дедите? Това ОФФ с какво ви прави по-близки до господарите и не ви ли притеснява поне малко превода му? Виждам, че не всички преселили се на ЗАПАД от България променят име и фамилия. Значи това е собствен избор, щом няма натиск в новата родина. Но новите хамериканци искат да се покажат по-големи католици от папата.

 6. А нещо като линк, или цитиране на източник??? Къде го прочетохте това писмо? Или си го изсмукахте от пръстите? Без посочване на източник, документ, видео или поне аудио запис, такива писания са безсмислени.

 7. Перфектно… А защщо крият тези планове т.нар. „български“ политици. Може би заради цивилизационния им избор???

  • Защото както много хора по света, и както 95% от всички политици от западна практика по света са малоумници, но най-вече безмощни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s