Българите в Израел: адовата мизерия продължава, ние ничии ли сме

Pisna-Ni
160-те българи, които работят в Израел по силата на междудържавна спогодба, продължават да бедстват. След репортажа по бТВ, има само една промяна – сменена е крушката в тоалетната. Новата лампа вече свети.
Нашите сънародници продължават да живеят в нечовешки условия – през по-голямата част от денонощието те са без ток, продължават да спят във фургони. Спогодбата между България и Израел е между социалните министерства на двете държави.
Шефът на дирекция “Международна трудова миграция” към Агенцията по заетостта Димитрина Костадинова успокоява страстите с твърдението, че до 1-2 седмици ще се събере смесен комитет за комуникация между държавите. Костадинова твърди, че българското посолство в Израел също работи по проблема, но по-мощна експедитивност не била възможна.
Димитрина Костадинова информира, че българската страна все още чака отговор от Израел по случая. Шефката на трудово-миграционната дирекция съобщи, че всичко, което зависело от подопечното й ведомство, е изпълнено.
Бедствието на 160-те българи в Израел продължава, докато от страната ни и днес към екзотичната работна дестинация продължават да заминават десетки българи, по силата на спогодбата. Договорът за работа там предвижда добри условия за живот и работна заплата в размер на 1800 долара месечно. Но българите в Израел вече се питат следното: те граждани на Република България ли са или не са.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s