Гаф на Нова година за Плевнелиев. Щатите част от България ли са или ние сме част от САЩ?

maroon-bells-reflected11Новогодишната реч на държавния ни глава Росен Плевнелиев възбуди множество диспути и нескрит присмех в социалните мрежи след Новата 2013 година.

Първо, Президентът или неговите съветници бяха решили Плевнелиев да отправи посланието към нацията от библиотеката на Софийския университет.
Второ, лек стрес сред нацията Президентът причини и като й припомни значимите български събития от отминалата 2012 г. – наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца-златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик.

Но една от снимките предизвика моментална и зловеща реакция в социалните мрежи. Отминаващата 2012 г. си отиде по-бързо за България, защото Плевнелиев я обрисува така: Президентът описа България като една от най-древните държави в Европа, със стара култура, богат история и неповторима природа – всичко това на фона на Царевец във Велико Търново. Но веднага след Търново от телевизионния екран нахлу един пейзаж на заснежени планински склонове, който леко и тръпчиво озадачи социалните потребители. Те реагираха мигновено, бръкнаха в чичко Гугъл и откриха, че Президентът Плевнелиев ни е бъбрил на фона на пейзаж от небезизвестните Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.

Но изненадите не свършват до тук – същата снимка се мъдри на сайта на Балкантурист в раздела, който рекламира Пампорово. Същата снимка се намира и на сайта на Bulgarica.com, като текстът под нея рекламира Пампорово като модерен ски курорт, разположен в сърцето на Родопите, в планината на митичния певец Орфей.

Но потребителите в социалните мрежи нямат спирачка и продължават търсенето и откриването. Вече е разпозната снимка от американския курорт Аспен. Във Vbox7.com се появиха и клипове с част от речта на Плевнелиев, а във Фейсбук злъчните коментари около поредния президентски гаф са десетки хиляди.

Социално потребяващите българи питат – Щатите част от България ли са или БГ е част от САЩ?

2 отговора на “Гаф на Нова година за Плевнелиев. Щатите част от България ли са или ние сме част от САЩ?

  1. Да, Президентът е най-невинният човек поне в 3 вселени!!! 😀

  2. Не виждам защо Президента да е виновен за нещо, свързано с някакво графично оформление.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s