Иван Нейков: Не винете държавата, виновни за мизерията си са работниците ни в Израел

Снимка на БНР

Снимка на БНР

Пред бТV бившият социален министър Иван Нейков каза, че когато човек заминава да работи зад граница, то човек  разчитал на организацията, която го праща, а това със сигурност гарантирало други очаквания. Българите не отивали на работа на конкретно място, а при посредник за търсене на работа. Така Нейков оневини държавата и прехвърли отговорността за мизерстването на самите български работници в Израел. Според думите му, основният проблем в случая е неинформираността на нашите граждани зад граница.

Бившият социален министър препоръча българските посолства да се снабдят със социални аташета, които да се занимават с проблемите на хората, трудещи се зад граница. Нейков посъветва българите, които не намерят работа, и когато договорът им бъде нарушен, да прекратят действието на документа и да поискат парите за времето, в което са били на работа. От кого да поискат парите си, не стана ясно в изявлението на Иван Нейков. Бившият социален шеф каза още, че мизерстващите българи в Израел могат да потърсят правата си и след като се върнат в родината.

Един отговор на “Иван Нейков: Не винете държавата, виновни за мизерията си са работниците ни в Израел

  1. Имам пример за зверското отношение към нашите работници неевреи в Израел.Да си роб на това чергарско племе е унижение и който за пари съзмателно им се предлага сам да носи последствията.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s