Марио Монти: Добре ще е да премахнем крайните леви и крайните десни

car-monti-manovra.crescitaИталианският премиер Марио Монти заяви пред “Ройтерс”, че икономическите реформи ще вървят добре без крайната левица и крайната десница. Миналата седмица бившият еврокомисар изостави неутралитета си и обяви, че ще участва в изборите през февруари в центристки блок. Критиката му към крайните леви и крайните десни беше открита. Според него, те са непредвидими и ще продължат да пречат на правителството.

“Мисля, че премахването на крайните сили ще е нещо добро, – категоричен бе Монти. – Важно е да успеем да съберем реформатори отляво и отдясно, с които да обединим усилията си за реформи”, – допълни той.

Припомняме, че Монти бе избран през ноември 2011 г. и ръководеше правителство от технократии. Той подаде оставка в навечерието на Нова година, защото изгуби подкрепата на партията на Берлускони.

Световните наблюдатели са категорични за близките връзки на правителството на Монти с Ватикана. Нещо повече, те твърдят, че значителна част от неговите министри са протежета на Светия престол, както и самият Монти.

Очакванията са Марио Монти да спечели 12 до 16 на сто от гласовете на предстоящите избори. Това означава, че той е обречен да не управлява сам, а да се опита да го направи в коалиционен кабинет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s