Нови гафове в обръщението на Плевнелиев / “Колорадският бг бръмбар” шества из световните агенции

ecobiz-mu-nyse-01-westhavenmanagement-com-picАрман Бабикян, ПР експерт, откри днес пред bTV друг гаф в новогодишното приветствие на президента Плевнелиев – на 47-та секунда, когато Президента говори за финансовата криза, се появила в кадър Нюйоркската фондова борса. В този момент президентът казвал следното: “Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-много от това, което произвеждаме”.

Социалната мрежа алармира президентските медийни съветници и по отношение на други недостатъци в обръщението на Плевнелиев.

Будните българи са раздразнени от избора на мястото – твърде мрачно за такова весело събитие, каквото е посрещането на Новата година, споделят хората от социалните мрежи. “Къде е гербът на България?”, – питат родолюбци и добавят “Все пак Президентът е символ на най-високата държавна институция!”

Всичко това, продължават българските граждани, говори за незачитане и погазване на най-чувствителните струни на българската патриотична душевност. Неуважението към народа прозирало и от седящата поза, в която Президентът направил обръщението към нацията. Уважението трябвало да бъде демонстрирано чрез стоене прав, на крака, пред българския народ.

Защитниците на Росен Плевнелиев настояват за по-голямо уважение през Президента, но допускат, че това е невъзможно в нашата татковина, предвид манталитета ни. Според феновете на Президента, виновни за истерията около новогодишното обръщение, са “страхотните” български журналисти, които преекспонирали до истерия гафовете на Президента.

Президентските фенове смятат, че гафът около снимката с Колорадо е дреболия, но е доказателство за голямата енциклопедичност на българските граждани.

По-радикалните зрители пък откриват в истерията около американските планини в президентското обръщение повод за американска окупация на България. “Обявихме скалистите планини за български, само да не ни организират край тези планини български резерват…Сега американците нямат изход, ще обявят война и ще ни окупират…За 50-100 години ще дойдат големите пари…А понеже нямат администрация на български език, ще им се наложи да оставят ГЕРБ да ни управлява още поне 50 години…Ха, наздраве, и да ни е честито Новото благоденствие!”, завършват възмутените.

АФП съобщи за гафа на президента Росен Плевнелиев, който илюстрира българските красоти с колорадски пейзаж по време на речта си за ЧНГ. “Новогодишната реч на българския президент Росен Плевнелиев бе белязана от едно “несъответствие” – докато държавният глава хвалеше красотите на българската природа, на фона бе прожектирана снимка на северноамериканската планинска верига Скалистите планини”, предаде АФП, позовавайки се на български медии.
Президентът на България Росен Плевнелиев си навлече подигравки, след като планини в щата Колорадо бяха използвани за пример на красотата на българската природа, коментира Ю Пи Ай.
Това беше неговото първо новогодишно обръщение – българският президент показа красотата на своята страна със снимка на Скалистите планини, пише германският вестник “Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
Групата “Окупирай България” във Фейсбук се пошегува, че явно страната ни е била присъединена към САЩ.
Според Иван Гарелов и ПР експертите Найо Тицин и Арман Бабикян, гафът на президента Росен Плевнелиев е пренебрежимо малък.
Пред bTV тази сутрин и тримата се солидаризираха, че тазгодишното слово на Плевнелиев е “разчупило стереотипа”.
Според Иван Гарелов, президентските съветници са подходили снобски, като подбрали фон от библиотеката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s