Военни от САЩ пристигнаха в Турция, ще управляват комплексите Patriot срещу Сирия

'Patriot' surface-to-air missiles for use in TurkeyВ Турция се намира отряд от 27 военнослужещи от армията на САЩ

Военнослужещи от САЩ, които трябва за сътворят бойните планове на ракетно-зенитните комплекси Patriot на турско-сирийската граница, пристигнаха в Турция, предаде CNN.
По данни на турските средства за масова информация, отряд от 27 военни от САЩ  вече се намира в град Газиантеп в южна Турция. Военните трябва да проследят разположението на батареите Patriot на границата със Сирия.
През втората половина на ноември Турция се обърна към НАТО с молба да й бъдат предоставени Зенитно-ракетен комплекси “Пейтриът” за защита от възможно въздушно нападение от страна на Сирия. НАТО прие решение да разположи ракетите на 4 декември. Съобщи се, че първите части на ЗРК са пристигнали в Турция в средата на декември.
Под ръководството на НАТО на турската граница ще бъдат разположени 6 зенитно-ракетни батареи – две от САЩ, две от Германия и две от Холандия. Както се очаква, всичките шест батареи ще започнат да дават бойно дежурство в края на януари.

Един отговор на “Военни от САЩ пристигнаха в Турция, ще управляват комплексите Patriot срещу Сирия

  1. Готвебата война от оста на злото Израел,САЩ,Англоя постеоенно навлиза в последната си фаза.Сценария от Либия няма да бъде позволен на ционистите да прокарат и в Сирия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s