Американското оръжие и вродените пороци при децата

USAВремето в Ирак тече бавно…Миналото е стиснало като в менгеме хората там и не бърза да си тръгне.

Нима това може да се забрави?! Осем години бушува войната в Ирак. Американските и натовските оръжия се разпореждаха с душите, съдбите, с живота на хората: кой да остане жив и кой да завърши жизнения си път…

В Ирак вече е тихо. Американците тръгнаха към родните си брегове. Но оставиха страшно наследство: разрушени села и градове, безмълвни гробища, масови погребения, бежанци…

И болни деца, които се появяват на бял свят с вродени пороци. Най-новите изследвания на учените и експертите са безпощадни: това ще продължава няколко десетки години там.

Тревожен сигнал прозвуча от страниците на ежедневния британски вестник The Independent. Спонтанните аборти в Ирак превишават всички световни показатели. Учените назовават причината: висок процент на замърсеност на въздуха с олово и живак.

Новородените без отклонения в Ирак са вече рядкост. Все повече деца се раждат с вроден порок на сърцето, с функционални нарушения на мозъчната дейност, с осакатени крайници.

Във Фелуджа всеки път, когато започва раждане, лекарите с мъка преодоляват ужаса и отчаянието си: здрави деца почти не се раждат. В града вървяха ожесточени боеве, той преминаваше от едни ръце в други: ту към силите на коалицията, ту към шиитската съпротива, към въоръжените формирования, ловуващи свободно около границата, към любителите на войната и стрелбите въобще.

Фелуджа е живата картина на ада – тя се задъхваше в черната димна смрад, люшкаше се изпод руините, с всички сили се бореше за живота си, за коричката хляб, за глътката вода, за мястото си на земята.

554197_2471819731296_1045443393_nБедата, както и миналото не си тръгва лесно, върви по петите и продължава да рови в душите. А най-слабите и беззащитните винаги са децата.

Учените, еколозите, международните експерти в областта на опазването на природата доказаха пряката връзка между аномалиите (масовите спонтанни аборти и вродените пороци) и интервенцията на силите на коалицията, начело на която стоеше САЩ.

Ситуацията в Басра не е по-добра. Градът няколко пъти е щурмуван от британски войски. Свирепите пламъци на войната опустошиха цветущия древен град, оставяйки димящи руини. Загинали, ранени, осакатени…И деца с вродени аномалии…

Изводите от разследванията се свеждат до едно – най-пагубно въздействие върху човешкото здраве и то най-вече върху раждащото се ново поколение, е използването на американското оръжие.

В доклада от факултета по екология на Мичиганския университет се подчертава, че именно оръжието на САЩ е виновно за непрекъснатото нарастване на пороците и неизлечимите болести, с които идват на бял свят новородените в Ирак.

В доклада се описват девет провинции-мухафиз, в които опасността за здравето на хората е много висока. Списъкът се оглавява от Фелуджа и Басра.
Учените предоставят ужасяващи сведения: съдържанието на олово в косите на ираксите деца, родени с пороци, надвишава пет пъти всички допустими норми и показатели при здравите деца. При децата от Басра е открито високо съдържание на олово в зъбите.

По време на бременността оловото, попаднало в организма на майката, постъпва в костната тъкан на бебето. В кръвта на ембриона се наблюдава същото ниво на олово, каквото има и в кръвта на родилката.

Децата и човешките зародиши са много по-възприемчиви, в сравнение с възрастните, към въздействието на оловото. Металът поразява мозъка, централната нервна система, предизвиква гърчове и конвулсии, нерядко довежда до смърт. За това и свидетелстват неотдавнашните изследвания на медиците от Световната здравна организация. Оловното замърсяване на въздуха и почвата довежда до умствено и поведенческо отклонения. Точно това се наблюдава днес в Ирак.

Въздействието на живака поразява мозъка, бъбреците и е пагубно за всеки ембрион. А в Ирак въздухът, водата и земята са пренаситени от живак и олово – последствия от военната агресия чрез използването на съвременни оръжейни технологии.

Спасение няма: майките без да съзнават предават чрез утробата си отровните, враждебните за организма примеси на новородените си деца. С пълно право може да се каже вече, че войната в Ирак разруши иракската нация. Там все по-често се срещат деца, страдащи от епилептични пристъпи, деца с умствени отклонения, с поразено зрение, изгубили речевите си навици…

Живакът, оловото, уранът, използвани в артилерийските снаряди от армията на САЩ, нахлула в Ирак – са несъвместими с живота на човешкия организъм.
Тежките метали, предупреждават учените, са крайно опасни. И най-малките им атоми проникват в организма и увреждат цялата жизнена система. Рязко нараства опасността от повишаване на онкологичните заболявания там.
В подобни войни се таи опасност от израждане на цели народи.

Един отговор на “Американското оръжие и вродените пороци при децата

  1. Оста на злото Израел,САЩ,Англия ако не бъдат спрени и наказани ще унищожат света.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s