Българските гени са на 7800 години

nestinariПоследното проучване на Националната генетична лаборатория показва, че българите носим ДНК на 7800 години. Оказва се, че българите сме смесица от местно население и много други народности, преминали през земите ни.

“Доскоро мислехме, че сме смесица от прабългари и славяни. Но при изследванията открихме, че 22 на сто от мъжете у нас носят генни характеристики на мъже, които са живели по нашите земи преди около 7800 години. Те нямат нищо общо със славяните, прабългарите и траките”, каза пред “Монитор” шефът на лабораторията проф. Иво Кременски. Според него, ако нашите генетици ползват информация и за женската ДНК, чак тогава ще успеят да установят с голяма точност каква е генетичната ни история.

Проф. Кременски, цитиран от БЛИЦ, допълва: „ДНК-то ни е много добро. Българинът е оцелял толкова време и продължава да оцелява именно заради многообразието си от генетични комбинации. Трябва да се променят нещата извън нас. Защото богатите хора са и щедри, и здрави, и усмихнати. Затова мисля, че не трябва да пипаме гените, а да променим битието си“.

Проф. Кременски допълва, че освен чрез гените, учените могат да получат подробна информация и по състава на кръвта.

Към казуса около генетичния профил на българина добавя още един щрих и доц. Андрей Андреев, директор на Националния център по кръводаряване: „Неотдавна имаше едно изследване, което показваше, че по кръвта българите много приличат на французите. И то по-специално на хората, живеещи в Южна Франция. Това си има своето историческо обяснение – та нали кръстоносците са тръгнали от там и са минали през нашия регион. Няма как да не са оставили наследници”.

Според думите му, след още няколко века този състав може отново да се промени и да се окажем родствени и с някоя друга нация.

4 отговора на “Българските гени са на 7800 години

 1. Докторе, докторе…погледни историята.
  Кръстоносците са минали от тук но, са изяли солидна порция бой и това е.

  Богомилите се заселват в Южна Франция. Наричат ги катари. Валпургиевата нощ, Крал Филип Хубави кого се е опитал, да излици от лицето на зекята си?..още жокери трябват ли?

 2. Всички сме българи! Нашата „прародина“ е тук в България на Балканите и Причерноморския район! Българските зем иса на почти целия Балкански п-в! България е най-древната страна в Европа и една от най-старите в света! България е единствената страна в света, която граничи сама със себе си! Невероятно, но факт!
  А май се оказа, че „прабългари“ = траки = славяни = Българи!
  С Божията благословия, истината за нас българите и за родината ни България, започна да излиза наяве!

 3. Терминът „прабългари“ е измислен наскоро и най-често води до спорове. По времето за което се споменава в статията (преди повече от 7000 години) черноморският потоп, който е превърнал сладководния тогава басейн в сегашното солено Черно море, е принудил част от предците на траките да потърсят друга земя. Една част от поемат към централна европа (което естествено се прикрива внимателно, представете си публично да се каже че източноевропейците са учители на западните), а друга към Азия. За азиатските обиколки и последвалото връщане на омешаните с азиатци тракийски наследници към нашите земи около 3-7 век, се знае маааалко повече. Вече е световно признато, че траките са имали добре развита цивилизация по тези места, но тъй като българските политици през последните стотина години изпълняват мътни дела, тук последно ще се популяризира подобна информация. На всички популярни езици можете да намерите информация, че още египтяните са ползвали математиката и астрологията на траките, докато римляните не са сложили край на развитието им.

 4. “22 на сто от мъжете у нас носят генни характеристики на мъже, които са живели по нашите земи преди около 7800 години. Те нямат нищо общо със славяните, прабългарите и траките”, каза пред “Монитор” шефът на лабораторията проф. Иво Кременски.“

  Г-н Кременски може да си хвърли дипломата и да напусне работа. Определяйки прабългари и траки като два различни етноса…това е комедия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s