Президентът на Еквадор: ЦРУ ще ме убие

Ecuador President Gives Speech in LondonПрезидентът на Еквадор Рафаел Кореа смята за напълно правдоподобна информацията, че ЦРУ му подготвя покушение в навечерието на изборите, съобщава телевизия Telesur. “Това са факти от миналото на ЦРУ, които никога не бива да забравяме, защото подобни неща са се случвали вече в Латинска Америка”, – заяви Кореа.

Според думите му, не бива да се отхвърля вероятността да се приложат каквито и да са методи за дестабилизация в южноамериканската държава, както и не бива да се отхвърля възможността от пряка физическа разправа, защото “десните сили разбират, че шансовете им да спечелят изборите са нищожни”.

Първият тур от изборите за президент на Еквадор са насрочени за 17 февруари 2013 г. За участие в тях са регистрирани осем кандидати, при това, според данни от предварителни проучвания, за Кореа са готови да гласуват повече от 60 % от населението на Еквадор. Неговият съперник – екс-банкерът Гилиермо Лассо – може да разчита на подкрепата само на 11 % от еквадорците.

Кореа отбеляза, че вярва на думите на посланика на САЩ в Кито Адам Ним за ненамеса в изборния процес в Еквадор. Но, според думите на президента, такива организации, като ЦРУ, живеят по свой собствен график, поддържайки връзки с представителите на крайно десните в различни страни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s