Плевнелиев и Боби Михайлов в злоупотреба с държавни земи?

5241_копия_1Популярният журналистически сайт „Биволь“ твърди, че имотният несебърски скандал е просто част от добре отработена схема за злоупотреба с държавни земи.

„Биволь“ се позовава на документи и преписки, от които е видно, че цяла поредица от популярни имена в обществото ни са се опитали или вече са получили имоти, които са били държавна собственост.

Първо по медиите тръгна инфото за продажбата на 29 дка дюни до Несебър. От информацията изскочи името на Димитър Петров, който е тъст на шефа на БФС Борислав Михайлов. Медиите отразиха възмущението на Петров от свързване на името му с Михайлов, защото сделката нямала нищо общо с футболния бос. Но документите, които „Биволъ“ прилага доказват съвсем друго.

Става ясно, че Боби Михайлов е подал заявление за придобиване на 7 дка държавна гора в Несебър през 2007 г. В същото време тъстът му се бил прицелил в скандалните 29 дка дюни. На 3 август 2007 г. кметът на Община Несебър Магдалена Мандулева одобрява подробните устройствени планове (ПУП) на имотите на двамата горецитирани. Мандулева е бивш служител на РДГ Бургас и директор на несебърското ловно стопанство. 90 000 лева заплаща Михайлов и вади от горския фонд скандалния имот. А имотът се намира между Слънчев бряг и Свети Влас. Шефът на БФС не е във владение, докато тъстът му е. Димитър Петров успява да придобие 29 дка на цена 580 000 лв. Това се случва на 27 ноември 2012 г. На следващия ден той веднага го препродава на цена 4 млн лева.

Оказва се, че по едно и също време с Боби Михайлов, заявление е подал и архитект Калин Тихолов. Той пък е създателят на ПУП-овете за прословутите и скандални държавни имоти. А това са гори и дюни. Същите вече са превърнати в урбанизирана зона. Тифолов е и създателят на широкообсъждания ОУП за Царево, който е причината страната ни да бъде съдена от Европейската комисия. Заявлението на арх.Тихолов е за 18 дка гори, които се намират точно до 7-те дка на Боби Михайлов.

И двата терена са съседни на земите, които през 2010 г. са продадени на “Крим 2002”, чийто собственик е Илиян Балабанов. Той пък е създателят на ОУП на Община Несебър. Същият ОУП е върнат, поради несъвместимостта му с екологичната оценка.
Къде е мястото на Плевнелиев?
Оказва се, че “Крим 2002” през 2011 г. препродава земята на “Форт Нокс”, която фирма има общ бизнес с президентската фирма “Линднер”. Тогава Плевнелиев е регионален министър и лично забива първата копка на общия им обект.

Гореописаното се разследва от прокуратурата. Бойко Борисов е пуснал нареждане всички сделки по отписване от Горския фонд за годините 2003 – 2012 г. да бъдат разследвани. Същото беше заявено по бТВ от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Т.е. в следствена тайна се превръщат всички документи по казуса.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s