Жерар Депардийо не се яви днес пред парижкия съд

Image-1Френският киноактьор Жерар Депардийо не се яви днес на заседанието на съда в парижкия Дворец на правосъдието. Сега делото му може да бъде предадено на наказателния състав, а присъдата, по-вероятно, ще се окаже по-сурова.

Получилият в събота руско гражданство Депардийо понастоящем се намира в Швейцария, както съобщи адвокатът на актьора Ерик де Комон, който се срещна с прокурора и съдиите без Жерар. За днес са били насрочени първите изслушвания по делото Депардийо.

Инцидентът, заради който Жерар Депардийо е обвинен, се случил в края на ноември в Париж. Жерар Депардийо катастрофирал. От него била взета алкохолна проба и резултатите се оказали положителни. Пробата установила, че Депардийо има 4 пъти над допустимия алкохол в кръвта.

Актьорът не отрича вината си. Според френските закони, той може да бъде глобен в рамките на 4.5 хиляди евро или да бъде лишен от свобода в рамките на 2 години. Но сега делото му може да бъде предадено на наказателен състав, а това означава, че присъдата вероятно ще бъде по-сурова.

На 3 януари президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа указ за предоставяне руско гражданство на актьора. Впрочем, независимо от руския си паспорт, формално Жерар Депардийо все още е гражданин на Петата Република. За да се откаже окончателно от френския си паспорт, Депардийо трябва да живее в друга държава не по-малко от една година.

Къде ще се приюти френският актьор, за сега не е известно. Но той с радост ще бъде приет в Мордовия. На 6 януари Депардийо посети републиката, където бе посрещнат с хляб и сол и дори му бе предложен поста министър на културата. В отговор французинът заяви, че не е готов да приеме предложението, защото все още не е изучил бита и културата на Мордовия.

Жерар Депардийо вчера участва в церемонията по връчването на “Златния меч” – награда за най-добър футболист на света според ФИФА, състояла се в Швейцария. Там той пристигна от Русия и съдейки по всичко,  а и отчитайки неравнодушието му към спиртните напитки, актьорът просто физически не е могъл сутринта да пристигне на съдебното заседание във Франция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s