Подводните НЛО или Високите технологии на Третия райх

4kollaj_df35df553dfВ Ботническия залив на Балтийско море е открит непознат обект. Огромен железобетонен диск, който изключва електронните устройства, намиращи се наблизо.

Крупният обект с неизвестно предназначение е бил открит на дълбочина 82 м в Ботническия залив между Финландия и Швеция през май 2011 г. Първоначално изследователите на обекта с помощта на сонар определили, че има диаметър 60 м. и се издига над дъното 3 м, както и че е изготвен от стомана и бетон.

Намиращият се днес в оставка офицер от ВМФ на Швеция и признат експерт в Европа по въпросите на морските битки от Втората световна война Андерс Аутелпус смята, че конструкцията е нацистка – секретна база за противодействие на съветските и британските подводници, чиито маршрути са минавали по този път.

“Тази акватория е имала стратегическо значение за военната промишленост на нацистка Германия, защото болшинството лагери за танковете и камионите се доставяли именно от Швеция, и тъкмо по този път. Без тях немската армия просто би спряла, – обяснява Аутелус. – Подобни съоръжения поставяла по време на Втората световна война на дъното на Балтика и Великобритания. Конструкиците можели да дезориентират радарите на корабите на противника, в което се състояла и ценността на обектите.

С мнението му е съгласен и членът на изследователския екип Ocean X Стефан Хогеборн. Изувачайки резултатите от подводните снимки на непознатата конструкция, той казва: “Версията на Аутелус е напълно вероятен отговор на тайната. Обектът се намира точно под морския път от онези времена”.

Хегеборн казва и следното: “Цялата ни IT техника, в това число компютритете ни, видеокамерите и спътниковите телефони, се изключваше, когато екипът ни се намираше над обекта, и отново започваше да работи при отплаване примерно на 200 м, но всеки път в същия радиус техниката отново даваше пълен отказ”.

За изследванията на “НЛО” се готви нова експедиция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s