Русия форсира целия си военен флот в Средиземно и Черно море

f612e47549c0ВМФ на Русия е готов за провеждането в края на януари на най-крупните за последното десетилетие учения. Те ще бъдат проведени в Средиземно и Черно море. В ученията ще участват Северния, Балтийския, Черноморския и Тихоокеанския флот.

“В рамките на провежданите учения се планира разиграването на тактически формули с личния състав от морската пехота и с десантните кораби, – съобщи прес-службата на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Подчерта се, че “една от задачите на планираните учения са придобиване на морска практика и практическа тренировка на състава на военно-морските сили в хода на изпълнение на учебно-боевите задачи в акваторията на Черно и Средиземно морета”.

“В момента корабите се предвижват към района на ученията”, – отбелязаха от Министерството на отбраната на Русия.

Подчертава се, че “учения от такъв мащаб ВМФ на Русия провежда за първи път за последните десетилетия. Те са предназначени за усъвършенстване на управлението, трениране на взаимодействието между флотовете в далечна морска зона”.

С подобен жест Русия за пореден път показва присъствието си в Средиземно море, а с това оказва морална подкрепа на правителството на Сирия, както и подчертава растящото си влияние в Близкия Изток.

Напомняме, че съвсем неотдавна Ирак де факто стана новия съюзник на Русия в региона, а Министерството на икономиката на Русия вече работи с новото ръководтво на Египет, което на фона на конфликта си с някои монархии от залива може също да премине в противоположния блок.

Освен това, горецитираните учения свидетелстват за готовността на Русия да отстоява интересите си в която и да е точка на Световния океан.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s