В Гърция се женят фиктивно за българки, полицейски проверки

20110629_Old_man_hit_by_Riot_Police_in_demonstrations_in_Athens_GreeceНелегалните емигранти в Гърция се спасяват от екстрадиране чрез фиктивни бракове с българки, разкри БНР. Парламентът в Атина реагира по казуса след реакция на депутатите от неонацистката партия “Златна зора”. Гръцкото министерство на външните работи готви промяна в закона за гражданските бракове с чужденци, като реакция от парламентарното питане на ултрадясната партия.

Информацията за промяната на законодателството по казуса е от Хараламбос Атанасио, заместник – министър, който отговори на парламентарен въпрос на “Златна зора”.

Неонацистката партия нададе вой в гръцкия парламент за престъпна мрежа, организираща фиктивни брачни съюзи между българки и нелегални имигранти от Пакистан и Сирия. За година фиктивните бракове на българки се били увеличили двойно. Така нелегалните имигранти получавали разрешително за пребиваване и работа в Гърция, а и във всички държави от Европейския съюз.

Greece ElectionsНеонацистката партия активно работи срещу чужденците в Гърция. Нейн прицел са българките от ромски произход, които търгуват нелегално с метални отпадъци за скрап.

Гръцката полиция започна проверки за сключените бракове с българки в южната ни съседка. Оказа се, че само в областта Пиреа има 22 нарушения, в резултат на което са отнети разрешителни на имигрантите. Мащабна проверка започна и на остров Крит. Там за последната година браковете са се увеличили няколко пъти, предаде БЛИЦ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s