САЩ обяви война на “Хербалайф”

5585506083_31ff71d411_bКомисията по ценни книжа в САЩ започна разследване на фирмата за преки продажби “Хербалайф” (Herbalife Ltd.), позната и в България, която търгува с хранителни добавки и заместители на храни за отслабване, съобщава MarketWatch.

Разследването е свързано с това, че упрвляващият инвестиционния фонд Pershing Square Capital Management Уилям Екман (с активи над 12 млрд долара) през декември нарече Herbalife “най-ефективната пирамида в историята на човечеството”, твърдейки, че дейността й съвсем не е законна.

Около компанията се разгаря най-сериозната битка между хедж – фондовете в историята на САЩ. Екман е готов да изгуби повече от 1 млрд долара за разрушаване на “противозаконната пирамида”. Но един от най-големите хедж-фондове в света Third Point, под чието управление са 10 млрд долара, закупи 8.9 млн акции от компанията (8.2% от уставния капитал).

Намесата на горния фонд доведе до ръст на акциите на Herbalife с 4.2 % на търговете в сряда. В сряда също стана известно, че един от най-големите независими дистрибутори на продукцията на Herbalife – Антъни Пауъл – е взел решение да напусне компанията. Според егенция Bloomberg, А. Пауъл е направил избора си да подкрепи енергийните напитки Verve на фирма Vemma Nutrition.

Той призова около 16 хиляди от 3-те милиона разпространители на стоките на Herbalife да последват примера му.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s