Взривиха домовете на пет гръцки журналисти

618859.JPEGДомовете на пет известни гръцки журналисти в няколко района на Атина днес сутринта бяха взривени от самоделни взривни устройства. Сградата, в която живее генералният директор на информационната агенция АМНА – Антонис Скилакос със съпругата си, е леко разрушена, човешки жертви няма.

Полицията провежда разследване. Както се съобщава, взривовете са осъществени чрез две бутилки пропан.

Официалният представител на правителството на Гърция Симос Кедикоглу нарече взивовете в домовете на журналистите “операция за открито тероризиране на средствата за масова информация, които са жизнено важни за демокрацията”.

Малко преди взривовете гръцката полиция изхвърли привържениците на ляворадикални сили, които бяха завзели историческа сграда в центъра на Атина. Сградата в миналото била техен неформален щаб. Арестувани са 100 човека. Официалната власт в Гърция твърди, че представителите на тези кръгове носят главната вина за акциите на улично насилие по време на масовите демонстрации и взривовете на самоделни устройства, нанасящи поражения по сградите на банките и министерсвата, по полицейските участъци и автомобилите, по домовете на видни политици и офисите на неугодни политически партии

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s