Западът готви провокация с участието на славяни-наемници в Сирия

Syrian rebels near AleppoСтраните-съюзници на сирийската опозиция готвят провокация с използването на славянски лица, за да дискредитират Русия като един от основните посредници в преговорния процес, съобщи военно-дипломатически източник.

“Представители на заинтересовани от събарянето на настоящия сирийски режим структури вербуват лица със славянска външност – граждани на Русия, Украйна и Белорусия, които трябва да изиграят ролята на руски “наемници”, уж воюващи на страната на Асад и уж пленени от бойците на т.нар. Сирийска освободителна армия”, – уточни той.

Според думите му, “тези “наемници” трябва да дадат пред телевизионните камери “показания” за съпричастността си към “руските тайни слуоби”, за вербуването и изпращането им в Сирия чрез военни кораби”.

“Сюжетите ще се снимат в Турция или Йордания, където отдавна са създадени и се използват за дезинформация с мащабни декорации, все едно снимките са направени от разрушени сирийски градове”, – каза той.

Според информаторът, “най-голямо търсене се радват мъжете със славянска външност на възраст от 25 до 45 години, имащи представа за военна служба, желателно е да са запознати с противовъздушната отбрана и умеещи да боравят с оръжие”.

Източникът напомни, че по-рано Русия беше обвинена в подкрепа на президента на Сирия Башар Асад в ООН, после в западните средства за масова информация се лансира темата за доставката в Сирия на руско оръжие, включително ракетни комплекси “Искандер”. А в края на декември 2012 г. британският вестник “Гардиън’ съобщи за изпращането в Сирия на кораби от военно-морския флот на Русия, които били длъжни да доставят в Дамаск не само оръжие, но и военни специалисти за експлоатация и обслужване на системите на противовъздушната отбрана руско производтво, а също бойци от спецназа, съобщава “Интерфакс”.

“Крайната цел на тези провокациии е да се обвини Русия в пряка намеса в конфликта, за да бъде тя лишена от ролята на посредник в преговорния процес при разглеждане на сирийския въпрос”, – смята източникът.

“Всичко това ще позволи на заинтересованите страни от Запада и Близкия Изток да създадат необходимите условия за сваляне на Бешар Асад”, – допуска той.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s