Изхвърлят 70 % от работниците на ВМЗ – Сопот

Снимка Vesti.bg

Снимка Vesti.bg

Емилиян Гебрев, собственикът на фирма “Емко” ЕООД, който е единствен кандидат за приватизация на ВМЗ-Сопот, иска от КНСБ и КТ “Подкрепа” съгласие за катастрофално съкращаване на персонла, съобщиха синдикалистите.

Около 2/3-ти от работниците ще бъдат съкратени, алармират работници, “а това ни обрича на гладна смърт”. Във “ВМЗ” ще останат на работа около 1200 оръжейцини от общо 3200 към момента.

“КНСБ няма да даде подобно съгласие”, информираха от синдиката. В съобщението до медиите се казва, че кандидат-купувачът е наясно със стратегията на Народното събрание, приета през 2011 г., в която е описана процедурата по продажбата на ВМЗ – Сопот. В нея са записани социалните клаузи, които не подлежат на предоговаряне, уточниха от конфедерацията.

И днес продължават ефективните стачни действия на оръжейниците от ВМЗ – Сопот. Те настояват за изплащане на дължимите работни заплати и аванси, които са в размер общо на 2 милиона лева, съобщава Investor.bg.

Към момента на списване на материала, “Емко” ЕООД би трябвало вече да е подала документите си в агенцията за приватизация.

Припомняме, че Емко ЕООД е български производител на малокалибрени огнестрелни оръжия и амуниции. В публичните фирмени анализи откриваме следната информация:

“Според финансовия отчет (Индивидуален – Одитиран) за 2010 Година, приходите са се изменили с 126.38%, от BGN 28,375 хиляди до BGN 64,236 хиляди. Печалбата от дейността се е изменила от BGN 3,516 хиляди на BGN 17,930 хиляди, което е разлика от 409.95%. Финансовият резултат за периода се е изменил с 451.77%, достигайки BGN 14,004 хиляди, в сравнение с BGN 2,538 хиляди за предходния отчетен период. Финансовата рентабилност (Печалба/Капитал) се е изменила от 24.65% до 65.97%, икономическата рентабилност (Печалба/Активи) се е изменила от 5.25% до 18.82%, а маржът на печалбата (Печалба/Нетни продажби) се е изменил от 8.94% до 21.80%, в сравнение с предходния отчетен период. Финансовата задлъжнялост (Задължения/Капитал) е била 250.46%, сравнена с 369.51% за предходния отчетен период. Общата ликвидност (Краткосрочни активи/Краткосрочни задължения) за периода е 1.05 спрямо 1.22 година по-рано”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s