И това също е „Велика“ Британия…

poverty-uk-pounds-sterlingВ този квартал на Манчестър безработицата е 72%, 7% от жителите никога не са работели. 59% нямат трудови навици и квалификация, за да постъпят на работа. Тук живеят около 1500 човека, 80% от тях са бели британци. Средната продължителност на живота е 69 години, докато в богатите квартали тя е с 10 години по-висока.
Всяко десето момиче тук забременява преди да навърши 18 години. Всеки месец тук се извършват средно по 70 престъпления с използването на насилие, по около 200 случаи на хулиганство и по 60 взломни кражби.
default_2Местните активисти предупреждават, че, ако проблемите на този и на останалите подобни на него квартали, както преди, продължават да бъдат пренебрегвани от британските политици, то са неизбежни масови безредици като тези, които обхванаха Лондон през 2011 година. Но британските консерватори, естествено, обвиняват за безработицата единствено безработните и продължават да „натягат гайките“ както по отношение на безработните, така и по отношение на тези, които още не са загубили работното си място.
А решение за проблемите на подобни квартали при тази икономическа система няма и не се предвижда в бъдеще.
Икономисти са изчислили, че за да може един богат човек да живее нормално, то 170 други човека трябва да гладуват, да не си доспиват, да се хранят един път на ден, да живеят в непрекъснати икономии и да работят по 12 часа минимум.
Да живее най-хуманният строй на света, за който още няма алтернатива!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s