Много US деца не искат да живеят

американский-подростокВсеки десети подрастващ от САЩ се е опитвал да се самоубие. Съгласно изследването на Харвардския университет, психолозите и до днес не знаят как да избавят младите хора от мисълта за самоубийство, съобщава RT.

Изводите от изследванията са на базата на индивидуалните интервюта сред 6500 подрастващи от различи щати. Наред с въпросите около плановете за бъдещето респондентите са били питани и за отношението им към живота и смъртта.

“Интервютата с тийнейджърите бяха провеждани без присъствието на родителите. Не задавахме въпроси за близките, за да успеят респондентите по-лесно да изказват своето лично мнение”, – разказва американския психолог от Харвардския университет Матю Нок.

Данните показват, че 4 % от подрастващите са пробвали да завършат жизнения си път, още 4 % са заявили, че детайлно са разработвали план за самоубийство, а 12 % са споделили за постоянни мисли за самоубийство.

Изследователите отбелязват, че психологическите методи за работа с подрастващите са неефективни. Само половината от преминалите курс на лечение престават да мислят за самоубийство. Психолозите до момента не успяват да измислят нови подходи за разрешаване на проблема сред младежите, уточни Матю Нок.

Доброволното напускане на живота заема трето място в статистиката на смъртните случаи във възрастова група от 10 до 24 години. Ежегодно 4600 подрастващи посягат на живота си.

Проведеното в САЩ изследване потвърди и факта, че момичетата по-рано от момчетата започват да мислят за самоубийство и по-често довеждат нещата до печален финал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s