Скотланд Ярд разкри мащабна педофилия на екс-водещ на BBC

0_51c20_d1e85bac_XLБританската полиция публикува днес доклад за разследването около обвинението в педофилия и прочие нарушения на екс-водещия от BBC Джими Севил, починал през 2011 г. “Безпрецедентни за страната” са мащабите на противозаконните действия на “звездата”, от когото така и не е потърсена отговорност. Детективите са открили стотици престъпления и страховити цифри за броя на злодеянията.

sexyЗа десетилетията, в които Джими Севил е работил в BBC и в 57 медицински заведения на “доброволни начала”, той е извършил 214 криминални престъпления, включително десетки изнасилвания по цялата страна, е установило разследването. 73 % от жертвите му са лица на възраст по-малка от 18 години, 82 % са жени. Максималната възраст на пострадалите е 47 години, минималната – само осем. Пикът на “престъпната му активност” е през 60-те и 70-те години на миналия век.

s320x240Първото нарушение на екс-водещия било извършено още през 1955 г., а най-скорошното престъпление – през 2009 г., т.е. няколко години преди смъртта на шоумена, който умира на 84-годишна възраст. Както се уточнява, педофилът извършвал престъпленията си в помещенията на BBC повече от 40 години – от 1965 до 2006 г., когато бил водещ на телевизионната програма по BBC “Най-популярните”. В програмата гостували всички звезди от британската поп- и рок- музика. В болниците той нападал хора, включително пациенти, в продължение на повече от 30 години от 1965 г.

SNF31JIMMYD---682_1399574aНезависимо от битуващите слухове и подозрения, разследването е започнато само преди три месеца – след като предположенията за закононарушенията стават обект на телевизионен документален филм. От октомври миналата година към полицията са се обърнали 450 човека, които заявили, че са пострадали от действията на Севил, но не са повдигнали навремето обвинения против него. Севил бил една от най-големите “звезди” на BBC за 70-те и 80-те години на миналото столетие и за благотворителните си проекти дори бил удостоен от кралица Елизабет II с рицарско звание.

SNF31JIMMYE--682d_1399569a“Сега става ясно, че Севил се е прикривал и се е ползвал от статуса си на знаменитост около благотворителните си проекти, за да получи безконтролен достъп до уязвими лица в продължение на 60 години”, – се подчертава в доклада.

Според думите на служител на BBC, корпорацията е преживала най-големия скандал за последните 50 години от историята си, когато миналата година били разкрити страшните факти от биографията на Севил. Скандалът предизвикал серия от оставки, включително на генералния й директор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s