Братът на Чавес: “Президентът се подобрява, не е в кома!”

619730.JPEGПрезидентът на Венецуела Уго Чавес не е в кома, състоянието му с всеки изминал ден се подобрява. Това заяви в събота братът на държавника, губернаторът на щата Маринас Адан Чавес, който в петък се върна от Куба.

“Появилите се в социалните мрежи и в средствата за масова информация твърдения, че президентът се намира в кома и семейството му било поставено пред дилемата дали да изключат животоподдържащите системи, са лъжа, – каза Адан Чавес. – Държавният глава продължава да получава медицинска помощ, и с всеки изминал ден състоянието му се подобрява”.

На 11 декември 2012 г. Чавес беше подложен в Хавана на поредната хирургическа намеса във връзка с откритото онкологично заболяване. Известно е, че многочасовата операция е минала с усложнения и, според последните данни, 58-годишният лидер понастоящем се бори с “дихателна недостатъчност”, предизвикана от белодробна инфекция. По-рано в петък в Хавана с намерение да се види с Чавес пристигна президентката на Аржентина Кристина Киршнер. Освен нея в кубинската столица се намира перуанският лидер Олянта Умала. Макар срещата с Чавес да не бе планирана в програмата на визитата му, не бива да се изключва осъществяването й. С пристигането си в Куба Умала пожела на президента на Венецуела скорошно издравяване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s