Немска овчарка вече 2 месеца чака умрялата си стопанка в църквата

796674_98351377Немска овчарка на име Чичо вече два месеца чака стопанката си в църквата в град Сан Доначи, намиращ се в област Апули, разказват в социалната мрежа Фейсбук приятели от Италия.

14-годишното куче в продължение на много години съпровождало всекидневно старицата в храма за вечерната меса. След като през ноември старицата умряла, Чичо стигнал до църквата и продължава и до днес да чака там завръщането на любимата си стопанка.

Свещеник дон Донато, поразен от тази вярност, не само не изгонил Чичо от храма, но и му отредил специално място, където той може да присъства по време на богослужението. Вярващите напълно подкрепят решението на свещиника и постоянно носят на кучето вода и храна, предават приятели от Фейсбук.

В много градове по света са построени паметници на кучета, които със своята вярност и преданност към стопаните си, заслужават възхищение. По темата са заснети и игрални филми. Един от най-известните филми е “Хачико: Най-верният приятел”. Филмът разказва реалната история на японското куче Хачико, което в подължение на 9 години всеки ден в едно и също време пристига на гарата, за да срещне умрелия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s