PWC: Към 2050 г. Русия ще изпревари по БВП Германия, Франция и Великобритания

4kollaj-35423Към средата на настоящото столетие Русия ще изпревари по своята икономическа мощ Германия, Франция, Великобритания и напълно ще се доближи до Япония. Изводът се съдържа в разпространения днес доклад на PricewaterhouseСoopers “Светът през 2050 г.”.

Според оценката на специалистите, към 2050 г. първо място в рейтинга на най-мощните световни икономики ще заема Китай с размер на БВП от 53.8 трилиона долара. Второ място заема САЩ с 38 трлн долара. Трето място – Индия с БВП в размер на 34.7 трлн долара.

На четвърто място застава Бразилия – БВП в размер на 8.8 трлн долара, после следва Япония – БВП в размер на 8.1 трлн долара. Русия, според отчетите на аналитиците от групата, се закрепва на шеста позиция с БВП в размер на 8 трлн долара. След нея по ред следват Мексико, Индонезия, Германия, Франция и Великобритания.

Като цяло, отбелязва PricewaterhouseСoopers, в бликите четири чесетилетия темповете на развитие на страните с нови пазари, включително държавите от БРИКС, ще изпреварят традиционните икономики на Запада.

“Настоящата криза нанесе на държавите от G7 по-сериозни вреди, отколкото върху развиващите се страни, – се посочва в доклада. – В резултат на случилото се, в предстоящите десетилетия икономиките на страните от Е7 (Русия, Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Мексико и Турция) ще изпреварят по темпове ръста на индустриалните държави от Запада, обединени в G7”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s