Китайски генерал съветва да се готвят за война

1301834913_00t73ckwОтказът на Япония от преговори с китайската страна по въпроса за спорните острови Дяоюйдао в Източно-Китайско море означава, че Китай трябва да започне да се подготвя за война, заяви във вторник известният китайски експерт по военните въпроси генерал Ло Юан, съобщават китайските средства за масова информация.

“Светът днес” припомня, че Япония заедно със САЩ решиха да унизят политически Китай, изпробвайки неговата твърдост, провокирайки конфликт около спорните острови Сенкаку. Те разчитаха, че Китай ще преглътне следното – че Япония експроприира тези острови. След гореописаните събития, Япония и САЩ започнаха още по-голяма офанзива срещу Китай. Но реакцията на Китай се оказа съвсем не такава, на каквато разчитаха демократичните провокатори. САЩ дори не успяха да разтревожат Китай, за да провокират поне малки военни действия от негова страна, по море. А по море Япония и САЩ имат огромно преимущество.

Във връзка с горната ситуация, Токио даде пълен заден – опита се да замете конфликта около архипелага. Сякаш нищо не се е случило. Но Пекин, усещайки, че врагът отстъпва, реши да натисне по-надълбоко, провокирайки Япония към ответни действия чрез нарушаване на въздушните и морските граници.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s