Пакистан ще взриви Евразия

1264797370_big_3431Последните няколко дена бяха наситени с новини от Пакистан, където някакъв проповедник събра тълпата в Исламабад, за да си устрои там Тахрир, и за да свали правителството, да посее хаос.

Така в Пакистан се възроди революционна ситуация, която цели не просто свалянето на правителството на Пакистан, което трябва да отбележим не е особено лоялно към Вашингтон, за разлика от президента на страната, а с цел да създаде в Пакистан пълен хаос след идването на власт на новото правителство. Да се раздели Пакистан на няколко части, за да могат различните кланове да се снабдят с така необходимата им територия.

Трябва да припомним, че Пакистан е:

–    страна, граничеща с Афганистан и на юг с Иран. През пристанищата на Пакистан върви голяма част от иранския нефт.
–    страна, която притежава ядрено оръжие.
–    страна, която граничи с Индия и има с нея прилично количество исторически противоречия.
–    страна, която в последно време поставяше прът в колелото на САЩ и заиграваше с Китай.
–    страна, през която трябва да преминат, за да построят цели 2 нефтопровода и газопровода в Индия. Русия иска да построи единия. Чрез Таджикистан, чрез неголям участък в Афганистан, а после в индийския Кашмир и на юг през Пакистан към пристанищата. Чрез този тръбопровод Русия се кани да изтласка централноазиатския нефт.
–    страна, в която живеят почти 200 милиона граждани. От кои държави е по-голям по неселение Пакистан, проверете сами, защото това не е маловажно. Числеността на армията на Пакистан е 1 569 000 човека.

183308_400534Затова разкъсването на Пакистан е къде-къде по-интересно, отколкото разкъсването на Йордания или Оман, които, трябва да не забравяме, също са в плановете на пострекателите в Близкия Изток.

“Светът днес” смята, че Западът не желае мирна революция, за каквато се говори по медиите. Западът се нуждае от разпалване на огъня на нестабилността на изток от Иран и на север от Индия, което напълно съответства на плановете за мирното преобразуване на Близкия Изток.

Ако Западът трябваше просто да смени нелоялното правителство, то за целта васален Пакистан можеше да предложи поне 100 удобни начина, за да направи това без каквато и да е революция. Както вече стана ясно, съдът постанови да се арестува министър-председателят на Пакистан.

raja-pervez-ashraf-afp-670Според постановлението на Върховния съд на Пакистан, министър-председателят на Пакистан Раджа Первез Ашраф трябва да бъде арестуван по обвинение в корупция, съобщи телевизия DAWN.

Разбира се, че ще бъде обвинен в корупция. Та нали тъкмо този човек неотдавна погаси разгарящата се революция в град Квета. Какво се случи там:

По време на погребение на жертвите на масов тероризъм в пакистанския град Квета, жителите блокираха в ковчези централните улици на града, искайки от властта да предпиреме решителни мерки против терористите. В понеделник акциите бяха прекратени след срещата с министър-председателя на страната Раджа Первез Ашраф, който съобщи за разпускането на правителството на провинцията.

Т.е. подстрекателите решиха да убият човека, който успя да потуши революцията. Тогава той обяви, че исканията на митингуващите са изпълнени. Тук трябва да добавим, че Раджа Первез Ашраф е нелоялен към Вашингтон политик.

Това е по отношение на подготовката за революция.

Последствията могат да бъдат много страшни за целия регион. Може да се очаква,, че властта в Пакистан ще бъде взета от някакви фанатици, които ще обединят страната в името на собствените си цели, както се случи в Египет. Но в настоящия момент няма предпоставки за това. Следователно, да помислим върху друг вариант, защото в последно време Пакистан се тресе от сепаратистки скандали. Струва си да припомним, как пакистанската армия СЪВМЕСТНО с талибаните нахлу в Афганистан и завзе няколко града. Т.е. очевидно е игнорирането на политиката на централната власт от страна на армията по границите.

Армията на Пакистан, макар да има общо командване, не е еднородна, защото се състои от войници от различни кланове. Така лоялността на отделните “военни окръзи” на армията зависи от лоялността на генералите от най-силните кланове. Лоялност по отношение на централното правителство.

13062306434320pakectan019.jpegВ случай на успешно осъществяване на плана на подпалвачите, Пакистан се хвърля в хаос, аналогичен на хаоса в Либия, но още по-жесток, защото от всички страни Пакистан е (меко казано) обкръжен от не много приятелски към него страни. А конфликтите провикират само конфликти, нали?!

САЩ със съдействието на Израел изземват ядреното оръжие от Пакистан и го унищожават. Това със сигурност съществува в някай таен документ между новото правителство на Пакистан и Америка. Не е изключено една бомбичка да бъде открадната от миролюбивата САЩ. Бойците няма да забележат кражбата. А бомбичката ще бъде случайно взривена в Кашмир или Таджитистан.

В същото време САЩ се опитват да се измъкнат от Афганистан. И американските генерали ще наблюдават от хотела в Дубай как талибаните заедно със северните пакистанци бесят Карзай. Управляемият хаос, който на пръв поглед изглежда невъзможен, там не е необходим. А въоръжените до зъби талибани ще тръгнат да завладяват от Таджикистан една спорна долина. Но това е вече стара история…

После пакистанците ще нападнат Кашмир. Рано или късно това ще доведе до война с Индия. Тук е много интересно да се разбере позицията на Китай. В същото време талибаните ще започнат да ръфат и Иран.

Ако бъде посят хаоса в Пакистан, подстрекателите могат да посеят същия не само в Близкия Изток, но и в Централна Азия – а това означава да се разположиш с ядрената си сила  почти до корема на Русия. Същото се отнася и до самата Азия – събитията се около западните граници на Китай. Същото се отнася и за северната част на Индия.

А след това, когато страстите утихнат, всичко може пак да се подели наново.

Както и да го мислим, никой и за нищо няма да пита пакистанците. Пък и, ако трябва да си говорим честно, Пакистан скоро няма да бъде независима държава. Вече съвсем официално.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s