Таен договор за разделянето на Сирия, Турция и Израел получават сирийски територии

savaşistemiyoruzМетежниците в Сирия ще съкращават армията 5 пъти, ще раздават земя на Туция и Израел

В световната мрежа се разпространява информация за резултатите от срещата на 11 ноември 2012 г. в Доха между САЩ, Саудитска Арабия, Турция, Катар с лидери на метежниците в Сирия. Според информацията, там е “подписан предварителен договор за създаването на Сирийска национална коалиция – обединена опозиционна група”. Избран е председател на новата коалиция. Фактически е формирано ново правителство на Сирия, което ще бъде легитимирано след свалянето на Асад.

1356372050_presstv
Публикуваме само няколко точки от протокола от Доха («Doha Protocol») с коментарите на преводача в скоби.

1.    Въоръжените сили на Сирия трябва да бъдат съкратени до 50 000 войника. (днес те са 300 000).
2.    Сирия се задължава да претендира върху територията на Голанските възвишения само с мирни, политически средства. Двете страни (Израел и Сирия) се задължават да подпишат мирен договор, привличайки за посредник САЩ и Катар като гаранти за изпълнението на договора. (Териториите на Голанските възвишения бяха окупирани от Израел през 1967 г. и по този начин те бяха иззети от Сирия, т.е. сключването на “мирен договор” с Израел фактически легитимира тази територия като израелска).
3.    Сирия се задължава, под ръководството на САЩ, да ликвидира своите запаси от биологично оръжие. Същото трябва да бъде направено и по отношение на всички сирийски ракети. Процесът на ликвидиране трябва да бъде осъществен на територията на Западния бряг на река Йордан. (т.е. в Палестина).
4.    Суверенните права на Сирия върху пристанищния град Искендерун (по-рано Александрета) трябва да се предоставят в полза на Турция. Също в полза на Турция трябва да бъдат предоставени някои погранични населени места около градовете Алепо и Идлиб, в които по-рано живеят тюркмени.
5.    Всички членове на Работническата партия на Кюрдистан трябва да бъдат изхвърлени от територията на Сирия, а търсените от Турция членове на тази партия трябва да й бъдат предадени. Работническата партия на Кюрдистан трябва да бъде официално вкарана в Сирия в списъка на терористичните организации.
6.    Всички договорености с Русия и Китай относно доставките на оръжия, а също геологическите търсения на територията на Сирия, трябва да бъдат преустановени, а договореностите прекратени.
7.    Сирия се задължава да разреши на Катар да разположи тръбопровод на сирийска територия към Европа.
8.    Сирия се задължава да разреши да разположи на своя територия тръбопровод за прясна вода от водохранилищата на язовир Ататюрк (Турция) към Израел.
9.    Катар и Обединените Арабски Емирства благоволяват да възстановят в Сирия всичко, което е било разрушено от войната, с условие, че компаниите на тези страни ще получат изключителни права за сключване на договори за възстановителните работи и за добив от газовите и нефтените местонаходища в Сирия.
10.    Всички отношения с Иран, Русия и Китай трябва да бъдат прекратени.
11.    Всички отношения с Хизбулла, а също и с всички палестински движения за съпротива трябва да бъдат прекратени.
12.    Сирийският режим трябва да бъде сунитски, а не салафитски.
13.    Този договор започва действието си от момента на идването на власт на опозицията.

Светът днес предупреждава, че истинността на документа не може да бъде проверена, поради неговата секретност. Между другото, Светът днес смята, че всички пунктове от договора надхвърлят геополитическата фантазия на журналистите, които работят в Светът днес.

Един отговор на “Таен договор за разделянето на Сирия, Турция и Израел получават сирийски територии

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s