Русия отказа виза на екс-началника на Гуантанамо

1355542720_2Русия не е издала входяща виза на един от високопоставените американски военни – на началника на скандално известният затвор Гуантанамо. Това заяви днес първият зам.-министър на външните работи на Русия Адрей Денисов, предават руските средства за масова информация.

“Светът днес” припомня, че филтърът, ограничаващ влизането на някои американци от САЩ на руска територия, е активизиран.

“Светът днес” съобщава, че в списъка “ Дима Яковлев” вече фигурират 60 гражданина на САЩ. Още през декември в черния списък имаше 11 американски длъжностни лица, които имат общо с най-груби нарушения на правата на човека в базата Гуантанамо и в тайните спецоперации на ЦРУ в Европа, където е прилагано насилие над задържаните.

Сега Министерството на външните работи на Русия прибави в този списък още 49 нови длъжностни лица и редови граждани на САЩ, които условно могат да се разделят на три категории: първа – съдии, следователи, агенти на специалните служби; втора – американски родители, виновни за издевателствата и смъртта на осиновените от тях руски сираци, съдии, произнесли се неадекватно по дела от този род, и психиатри, твърдящи, че осиновените от американци руски сираци  имали вродени уродства и сериозни отклонения в развитието си, което уж било причина за смъртта им.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s