Метин защитава брат си, призовава за съд над публичните побойници

balgariya-tarsi-talant-2-metin-enimehmedovФен страницата на Метин Енимехмедов във Фейсбук, станал популярен от „Шоуто на Слави“,  призовава привържениците си да споделят призива му за “съд над публичните побойници на нападателя”. Във фен страницата на Метин четем: “Много ще ви бъдем благодарни, ако споделите! Ако може, харесайте страницата, за да се види колко хора са за присъда на тези престъпници в костюми и власт!”.

До момента на написването на този материал, страницата във ФБ с име “Съд за публичните побойници на нападателя” е събрала 884 харесвания. Страницата е обявена с общата кауза “Не подкрепяме нападателя. Но СТРОГО ОСЪЖДАМЕ акта на насилие върху нападателя от страна на политиците!”В страницата четем следната информация : “За 12 години между 1998 г. и 2010 г. Европейският съд по правата на човека в Страсбург (Съдът или ЕСПЧ) произнесе 27 осъдителни решения по 26 дела срещу България за полицейско насилие или, средно, по повече от 2 годишно. (по информация на http://bghelsinki.org/)

Нека този път сами осъдим насилниците!”

577048_424373554262338_910015310_n385285_154216724730098_879287007_nНад линк от публикация, описваща позицията на Николай Кокинов, озаглавена “Нормално е политици да пребият нападателя”, страницата във ФБ, инициирана от Метин Енимехмедов, брат на нападателя от вчера, споделя следното: “Нека да си го кажем. Станахме за смях не заради опита за покушение. Станахме за смях пред целия свят заради варварския публичен побой, извършен от наши политици. Ние не вземаме отношение дали и защо е извършен опит за покушение, хулиганство, дали всичко е било PR кампания или театър.

НИЕ СМЕ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ПОДИГРАВКАТА С БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ – ПУБЛИЧНИЯ ПОБОЙ ! Настояваме да бъдат поставени под отговорност както политиците, които го извършиха, така и неадекватните охранители, които и да са те!

Хайде всички да сме откровени – нормално ли е политици да пребият нападателя? Какво мислите?”

На друго място е казано “Нашите политици се смятат за защитници на обществените интереси, но погазват най-базовите човешки права”.

150023_154250158060088_1453258982_nНад снимка на Афмед Доган, фейсбук страницата “Съд за публичните побойници на нападателя” пита следното “Сценарий ли беше случилото се днес?”, а малко по-надолу отправя питане към “По света и у нас”, както и към новините на БНТ , “дали няма да вземат отношение към бруталния, масов и публичен побой над човек, който ще бъде съден за едно хулиганство?” Eто и реакцията на български граждани около така поставения казус:
Polya Polya –“ Общо взето ни показаха нагледно как се правораздава в Третия Ислямски свят -бой до смърт на публично място!И всичко това пред очите на НСО и частната охранителна фирма в една УЖ правова и цивилизована държава?!”

Kalina Dimitrova – “ Не зная как се правораздава в третия свят. Видях в национален ефир как правораздава политическия елит в България. Питам се колко „правораздаващи“ от този тип има сред управляващите. Беше добра демонстрация на качеството на управление”.

Toshka Atanasova – “ Едро хулиганство…..без една драскотина,а как ще квалифицирате пребиването до смърт,ако не бяха го оттървали щяха да го убият”.

Димитър Хаджидимитров – “ За малко щеше да се превърне в публична екзекуция!”

ФБ страницата продължава и с друг пост: “Ето какво написа наша фенка:

„Не трябва да се поставят всички турци под знаменателя на ДПС. Има много такива които не одобряват политиката на партията и на нейния лидер. Мисля че, това момче дръзна да се опълчи на това и явно е имал доста основателна причина или просто е искал света да научи това, че ДПС не са всички турци в БГ.“

577022_417593868273640_1535148074_nА минути след горния пост фейсбук страницата “Съд за публичните побойници на нападателя”, създадена от Метин Енимехмедов, брат на нападателя от вчера,  публикува следното: “ДЕСЕТ НАЧИНА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ

1. – Отвличане на вниманието
2. – Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им
3. – Методът на постепенното прилагане
4. – Отлагане на изпълнението
5. – Отношение към хората като към малки деца
6. – Да се атакуват емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му
7. – Да се държат хората в неведение, като се култивира посредственост
8. – Насърчаване на гражданите да се възхищават на посредствеността
9. – Засилване на чувство за вина
10. – Да се знае за хората повече, отколкото те самите знаят за себе си”

А това са мненията на “будни съграждани” на братя Енимехмедови, които фен страницата “Съд за публичните побойници на нападателя”, инициирана от Метин Енимехмедов, брат на нападателя на Ахмед Доган, споделят: „Всичко е снимано,биячите на съд!“
„Той ще бъде съден за този “атентат“, но нямат право да го бият!“
„Ето, тези “депутати“ ни управляват!“
„Ясно се чуваха виковете „Убий го!“. Все едно не е партийна конференция на „политически елит“, а напиване в циганската махала“
„А, ето я първата гледна точка! А Хр. Бисеров му бил вдигнал смъкнатия панталон.“
„СМЪРТ ЗА ВАС, „ПОЛИТИЦИ“
„На този фон са вече жалки, ВИЖТЕ ги, със опитите си да се докажат пред г-н Доган , че партията им е пазител на етническия мир и фактор на стабилност в страната. ДПС е просто една обикновенна, бандитска партия, вижте със каква злоба от страх, вършат насилие , а са корумпирани и разядени от болестите на прехода, точно колкото всички останали Български партии. И за съжаление в модерна България няма вече обществено пространство за такъв тип партии и такъв пит политика.“

59580_524361277586100_367604549_nIvan A Ivanov – “ Направо ме е срам да гледам тая паплач долна как се нахвърлиха върху момчето да го бият”.

Надежда Драганова – “ момчето е същия идиот като тези дето го биха, нали в крайна сметка те са му платили за да направи тоя смешен цирк и то толкова аматьорски, искал е да изкара бързи пари- ето му ги, сега очаквам още в ареста, преди да е стигнал до съда, да почине от “естествена“ смърт, а биячите надявам се и те да стигнат до тая участ, всички са един дол дренки”.

Ангел Чакъров – “ а дали го биха ? мен ако ме бяха ритали и мачкали тези мазни и охранени бислемета сигурно на носилка щяха да ме изнесат”.

Georgi Georgiev – “ тези „депутати“ пречат на НСО гардовете да си свършат работата … те от ритате и дърпане на нападателя не могат да му сложат белезници и да го изведат … чудят се момчетата от НСО да го държат ли или да го спасяват от линч и то от „депутати“. Това е помията на цялата държава … Ей сега искам всичките „биячи“ да ги усъдят за побой с нансяне на тежка телесна повреда , да не кажа и опит за убийсто, защото ако някои рита така друг в главата си е …… Има съд в тази държава, нападателя ще си понесе наказанието за действията си.. но и тези „депутати“ и те не трябва да остават ненаказани …”

Biliana Mihailova Stefanova – “ Нямат право да го бият!Ето тези “депутати“ ни управляват!“Вече са жалки, със опитите си да се докажат пред г-н Доган”.

пламен георгиев – “ Енимехмедов имаше златният шанс да стане национален герой.Всичко му беше осигурено: Пасивна охрана , достъп до обекта на покушение ,добър сценарий , предполагам и достатъчно пари за театрото с които да си покрие адвокатите и да си набави истински пистолет!! Но излезе много по слаб актьор от брат си който все пак взе ферарито на Слави!! На малцина им се отдава шанса да останат в историята , а не само във вестниците!!!!

Galia Atanasova – “ БИЕХА ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ ….”

524090_445909835442043_1405850632_n734932_154194598065644_1559851480_nФейсбук страницата “Съд за публичните побойници на нападателя” продължава с пост “7 аргумента, че атентатът е инсцениран” и излага доказателствата си, а именно:
“1. Нападателят е с пропуск за конференцията
2. ДПС отказват охрана от НСО /да не попречат/
3. Отказват и скенери за оръжие /защо?/
4. Оръжието е газово /да не вземе да го гръмне наистина/
5. Нападателят бил с психични проблеми /кога свариха да го разберат/
6. Доган реагира като служител на баретите /вместо нормалната реакция на шок и парализа/
7. Нападателят е от отцепническа на ДПС партия /колко удобно/
На мен ми прилича на театър. Цел: сплотяване на ДПС и разправа с отцепници от сорта на Касим Дал и Осман Октай.
Поправете ме, ако греша””.

2 отговора на “Метин защитава брат си, призовава за съд над публичните побойници

  1. Живеем в демократична правова държава, неможе в присъствието на служители от ранг сигурнос, които са обезвредили нападателя на Доган, „политици“ ако може изобщо така да се наричат да нападат с ритници и юмруци по главата Октай. Не става въпрос какъв е той, християнин мюсюлманин, арменец или евреин или наркоман и т.н. Преди всичко той е човек. Най-претендиращата партия за правата на човека доказа за пореден път, че тя самата е комунистическа партия сбор от бивши агенти на ДС. Освен ДПС и Атака трябва да излязат от политическото пространство на страната ни. Тези две партии се самозахранват зад кулисите и се възползват от невежеството на хората както от възрастните български турци, така и от българите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s