“Събирачи на дългове” са причина за четворното убийство в Пловдив

1742-85bb574a09444a80181d87c18f6c489dРазследването около четворното убийство в квартал Кючук Париж в Пловдив до този момент е достигнало до фирма, която събира дългове от неизрядни платци на банки. Разследващите търсят банките-кредитори, съобщи на пресконференция говорителката на прокуратурата в Пловдив днес..

Семейство Тепавичарови вероятно са били шокирани и травмирани от фирми, които събират банкови кредити, допуска една от версиите на разследването около убийството. Това заяви днес говорителката на прокуратурата в Пловдив Галина Андреева. Констатирана е задлъжнялост на семейството в размер на над 200 000 лева.

Според роднини и съседи, Тепавичарови са били ежедневно притискани и почти малтретирани, както и заплашвани по телефона от фирми, събиращи банкови кредити. Падежите на двата кредита на семейството били през 2013 и 2021 години, но Тепавичарови вероятно са просрочили внасянето на погасителните суми.

Адът, на който е било подложено семейство Тепавичарови, вероятно е бил причината за трагичната съдба на българите от Пловдив, допускат разследващите.

Адвокат Станислав Проданов твърди, че ако телефонният тероризъм се окаже факт, то към фирмата “събирач на дългове” ще бъде повдигнато обвинение за подтикване към самоубийство.

Разследващите събират информация от банки, от имотния регистър и от Агенцията по вписванията за общата задлъжнялост на семейството, информира Радио Фокус.

5 отговора на ““Събирачи на дългове” са причина за четворното убийство в Пловдив

  1. Това, че прокуратурата, а после и съдът ще се занимават със „събирачите“ на дългове, не означава, че те ще бъдат осъдени! Трябва закон, който да забрани дейността на такива фирми у нас!

  2. Аз също съм подложена на такъв тормоз-телефонен.Всеки ден ми звънят от няква си агенция за събиранив от ЕОС Матрикс-София за неплатена фактура от Вива Ком и то за някви си 150 лв.Въпреки,че им казах че ще подам жалба в полицията те пак продължават,трябва ли да си сменя номера на тел.заради тях.Какви са тия агенции,кво е тва чудо,че всеки може да се представи като събирач и да изнудват измъчения беден народ.Няма ли кои да ги озапти наи после и банкери и лихвари и всякви там други институции.

  3. Тези банки са над закона. Наистина извършват психически тормоз над клиентите си забавили плащания/просрочили задълженията си. Ако това е причина за гибелта на семейството дано прокуратурата се заеме с виновните и те да си получат заслуженото. Трябва и повече публичност по този проблем както и професионална защита и конслутации от авокати и неправителствени организации. Убеден съм, че това може да се повтори заради натиска от банките върху длъжниците.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s