Н. Пр. Юрий Исаков: АЕЦ „Белене“ ще бъде безусловен позитив в българо-руските отношения

isakovОсъществяването на проект от мащаба на АЕЦ „Белене“ несъмнено ще даде допълнителен импулс за заздравяването и сближаването на руско-българските отношения, каза извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Юрий Исаков в отговор на въпрос на „Радио К2“ за тенденциите в развоя на проекта „Белене“.

„Ще поживеем, ще видим. Не искам да гадая какво ще се случи, това е воля на българския народ и правителство“ – с тези думи посланик Исаков отказа да прогнозира резултата от предстоящия референдум и допълни: „Как ще повлияе това на двустранните отношения? Построяването на „Белене“ ще бъде безусловен позитив, но не се съмнявайте, че ще преживеем и отказа от реализирането му!“
Външната политика в контекста на развитието на съвременна Русия беше тема на лекцията на посланик Юрий Исаков, изнесена в Руския културно-информационен център в навечерието на 25 януари – Денят на Света мъченица Татяна, празникът на руските студенти.
От 1755 г., когато Императрица Елисавета I подписва указ за откриването на Московския университет, Татянин ден се празнува като рожден ден на днешния МГУ, а по-късно – и като празник на всички студенти.
Автор: Таня Димитрова

Един отговор на “Н. Пр. Юрий Исаков: АЕЦ „Белене“ ще бъде безусловен позитив в българо-руските отношения

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s