Скъпи политици, писна ми от Вас!

pic2инж. Струмен Паунов
Един българин в Лондон
ОТВОРЕНО ПИСМО
Към британските политици от един българин в Лондон.
Скъпи британски политици,
В последно време ми се наложи да изчета, изгледам и изслушам доста  Ваши изказвания, статии и речи, в които обяснявате на сънародниците си как видите ли Българите идват!
Не Ви ли омръзна да използвате името българи като нарицателно на човек, който идва от родината си във Вашата родина, за да живее на помощи и да Ви пречи да дишате свободно? Или да Ви вземе например работата, къщата, жената и колата?
Не Ви ли омръзна да се отнасяте към нас, българите като към хора- втора ръка европейци! Нали и България и Великобритания са страни на един Европейски съюз, но се оказва, че в този единен Европейски съюз другите нации са по-европейци от нас-българите. Защо според Вас само ние, българите трябва да сме втора ръка европейци? И само за нас, българите във Великобритания сте въвели карти, регистрационни сертификати и удостоверения за право на работа. Защо не сте ги въвели и за другите страни-членки на Европейския съюз, а само за нас?
Не Ви ли омръзна да пишете глупавите си речи и да плашите хората как 7 000 000 българи ще се юрнат да кацнат всичките на 1 януари 2014 година на Станстед, Хийтроу и Лутън. Че то в България не живеят толкова хора, камо ли да Ви дойдат всичките на гости. И защо да го правят, за да Ви плащат високите наеми в Лондон на миризливите Ви къщи, за да Ви чистят боклуците в метрото?
Не Ви ли омръзна да са Ви българите дъвката, която постоянно дъвчете, за да може да си играете дребните политически игрички две години преди изборите.
Не Ви ли омръзна да връщате само нас, българите по 10 пъти за ново интервю за безценния Ви NI Number, да ни карате само нас, българите да чакаме по 8, 9 че и п0 10 месеца за регистрация в Граничната Ви полиция, която регистрация по европейските стандарти трябва да е 20 дни? И само за нас, българите спряхте телефона за контакти с Гранична полиция на другия ден след Диамантения юбилей на кралицата Ви? Ей така, за разкош!
Не Ви ли омръзна само нашите, българските студенти да карате да си купуват здравен иншурънс за по 400 лири, за да им издадете тези безценни жълти, сини, пембени и не знам какви карти, разрешителни и тям подобни простотии.. И когато децата ни-студентите в Лондон трябва да чакат по 8 месеца за тези глупави и абсолютно незаконни документи и не могат да си намерят почасова работа, за да оцелеят в един от най-скъпите градове на света и си намерят работа, пак ги бавите с изисквания за допълнителни документи.
Не Ви ли омръзна да давате на всякакви незнайно от кой клон на палмата слезли граждани социални клубове, спортни центрове и културни центрове,  а за нас, българите в Лондон за 100 години не сте ни дали 1 квадратен сантиметър помещение за културен дом или социален клуб? Не виждате ли, че само ние, българите в Лондон имаме не църква, а параклис в гараж?
Не Ви ли омръзна да се опитвате да ме накарате аз, българина в Лондон да се чувствам всякаш не някой друг, а аз съм слезнал от клона. Ако Вашите поданници не отлепват на никакъв друг език освен английския( а като ги слушам и как го говорят с акцент тип Гана например) Ви гарантирам, че лично аз освен моя роден език-българския говоря свободно езика Ви, руски език и мога да комуникирам на работно ниво на сръбски, полски и румънски. Аз лично съм с две висши образования и няма да се дам на много от завършилите  магистри в “елитни” университети във Великобритания. За разлика от Вашите ученици във Вашите училища, които не знаят къде е Европа или България убеден съм на 100%, че в нито едно българско училище няма нито едно дете, което да не знае къде е Европа или Великобритания.  Просто защото ние, българите сме в Eвропа, а Вие- не знаете къде сте…И не българските деца като ги питат отговарят, че кралица Елизабет Втора е майка на телефона…
И когато аз работех на две и три работи и съм гладувал като куче в Лондон и събирах всеки паунд, за да мога да доведа семейството си с мен в Лондон и от умора заспивах по автобуси и в метрото и се будех редовно по последните спирки, то Вашите поданици идваха на обекта ми да се оплакват, че когато работиме им вдигаме много шум и не могат да  си спят спокойно…
За Ваше сведение, когато един римски легион е достигнал до острова Ви за да се опита да Ви култивира малко ние в България сме с 13оо годишна история, с горди ханове, князе и царе, с трета Българска държава и свободолюбив народ, който е бил, е и ще пребъде във вековете със силата на българския дух, обичаи и традиции.
И ако отявлените расисти от UKIP  са си сложили на сайта часовник, който отмервал оставащите часове до 1 януари 2014 година аз със удоволствие ще го сложа на сайта си, за да ми показва оставащото време до Освобождението на българите във Великобритания от робското Ви отношение от Вас към нас, българите, живеещи тук.
Каквито и глупости да говорите ние сме били, сме и ще бъдем свободни граждани на Европа и Великобритания въпреки глупостите, с които плашите британските граждани.
Скъпи политици, писна ми от Вас!!!
Бог да пази България!

3 отговора на “Скъпи политици, писна ми от Вас!

  1. Може би само защото СМЕ СЛАВЯНИ:
    Гърция се освобождава от турско: Англия дава още 200/двеста/
    острова.
    България също се освобождава от турско НО: 1/3 от Сан „Стефанския Договор“ ви стига, на „Берлинския конгрес“, „Ньойския договор“.

  2. Нужно е да е на английски и да иде някъде да вземе отзвук,защото е така. В Англия каквато и гад да си – по добре си отколкото българин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s