Тепавичаров, защо не изби мутрите?

c1d9278fc0761ef76134441c4ab4e777_XLФирми за събиране на дългове са виновни за четворното убийство в Пловдив, при което откачил от стрес и притеснение баща разстреля семейството си…Този факт беше споменат от някои малки сайтове в интернет и само намекнат в репортажите за “кървавата драма” на масовите медии. Семейството имало дългове в размер 200 хиляди лева и толкоз. Нормално е да си изтрепеш децата и да се самоубиеш, така де, как ще дължиш пари на свещените банки и монополисти и ще искаш да живееш?
А лигльовците и продажниците в редакциите на вестници и телевизии дали знаят, че 200 хиляди лева е средната сума, която се дължи по един обикновен ипотечен кредит и подобен дълг имат стотици хиляди хора в днешно време?
Дейността на Фирмите за събиране на дългове и Частните съдебни изпълнители беше узаконена от Държавата и от нея се ползват банки, топлофикации, мобилни оператори и подобни. Тези фирми и съдебните изпълнители са ударен паравоенен отряд за терор срещу обикновените хора в България. Защото ако някой мисли, че обект на запори и изземвания са кредитните милионери на Прехода, разбира се, се е объркал. Последните събития показват, че мутренските “колекторски” фирми могат да бъдат наречени спокойно и “Ескадрони на смъртта”.
Защо бе Тепавичаров??? Защо???? Не ми го побира главата.
Вярно е, че като общество сме в упадък, но толкова ли сме пречупени, че да стигнем до там да си избиваме децата, вместо да вдигнем ръка срещу насилниците? Защо ти, сержант Тепавичаров, не си взе пистолета, с приготвен втори пълнител, не отиде в офиса на гадните криминални отрепки и не ги подкара – така, както си седят разплути по столовете – право в главите, презареждаш и ако някоя свиня още мърда, повтаряш…Защо? Щяха да те осъдят, да те плюят скапаните журналисти, но ти щеше да си постъпил като смел и свободен Човек…
Мутри, вие сте най-ниското ниво от пирамидата на властта и вашата функция е да сте изпълнители и слуги на Олигархията, срещу процент от награбеното. Но знайте, чувството за безнаказаност и недосегаемост, което имате е измамно. Когато стрелките се съберат върху дванадесет, ще си платите за всички гадости, които сте причинили на хората и за всички “самоубили” се.
Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!

Най – виновни от всички за това положение са политиците. Нито една партия не е повдигала въпроса за забрана на дейността на частните съдебни изпълнители и колекторските фирми. Напротив, политиците са тези, които регламентират и защитават рекета. Големите борци с престъпността от МВР се занимават да кръщават с идиотски имена операции срещу треторазредни гангстерчета, докато крими-героите на Прехода, разтерзават беззащитни…
Ако някой “не знае” истинското положение на нещата, ако може, нека си го представи – гробчетата на душиците Ангел и Илия Тепавичарови, там някъде в Пловдив, извън гробището…Ето това е България! Дотук ни докараха, докато “броим време”…
А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

Веселин Николов

3 отговора на “Тепавичаров, защо не изби мутрите?

  1. Vlado, не си прав. Виж Италия колко пъти избира Берлускони. Той какъв е ? Светец, може би.

    Заглавието на статията представлява въпрос. За мен отговорът е, че дори и тежка криза, сравнима само с периоди, в които на картата не е имало държава България, армията е съставена все още от хора с чест и достойнство. Всеки от тях си дава сметка, че ако направи това, което пише в статията, ще бъде обявен за престъпник и осъден. Това е загуба на чест. Колкото и идиотско да звучи днес, за тези хора това е по-лошо от смърт. Разбира се, едно такова деяние може да се тълкува и като достойно, защото се е защитил, но нека си кажем истината – това нямаше да се случи. Щеше да бъде обявен за престъпник, който е надценил възможностите си и е взел непосилен кредит. Щеше да бъде заклеймен с една думичка – „мутра“. Същата дума, която сега се употребява по отношение на колекторски фирми. Доказателство е това, което се случи с Йордан Опиц. Без да съм 100% убеден в неговата правота.

  2. Не знам защо се чудиш , от както се помня в Бг манталитета на хората е бил точно селско-мутренски . Не си спомням да е бил друг. Как ще се промени и от къде ще дойде промяната ? Този народ някой трябва да го спаси от себе си , защото моралния му и интелектуален ресурс е под санитарния му минимум и поради това е обречен. Пълния разпад е неизбежен. Толкова години подред да избира едни и същи идиоти , да ги припознава , като свои е признак , че и той е такъв.

  3. Не знам защо се чудиш , от както се помня в Бг манталитета на хората е бил точно селско-мутренски . Не си спомням да е бил друг. Как ще се промени и от къде ще дойде промяната ? Този народ някой трябва да го спаси от себе си , защото моралния му и интелектуален ресурс е под санитарния му минимум и поради това е обречен. Пълния разпад е неизбежен. Толкова години подред да избира едни и същи идиоти , да ги припознава , като свои е признак , че и той е такъв.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s