Бунт в затвор във Венецуела, има убити

631865.JPEGПоне 54 човека са убити, а десетки са ранени в резултат на бунта, който избухна между затворници, охрана и гвардейци в петък в затвора Урибана във Венецуела. В болница са настанени 88 ранени, съобщи директорът на централната болница в град Баркисимето Руи Медина.

Както информира министъра по затворите Ирис Варела, безредиците в затвора са избухнали, след като група затворници е нападнала сътрудниците на националната гвардия, пристигнали за обиск и испекция на килиите. Количеството на убитите и ранените не е уточнено от министърката, но тя “изрази изненада” от прибързаните публикации в частния телевизионен канал “Глобовижън”, в интернет-сайта на вестник “Импулсо” и в социалните мрежи.

По данни на местните средства за масова информация, безредиците в затвора са били съпроводени с ожесточена престрелка. Били са чути дори няколко взрива, както се предполага, от ръчни гранати. Властите обещават да информират за подробности на специална пресконференция, която ще се състои по-късно днес.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s