.Русия: готови сме за широкомащабни войни

631961.JPEGРуската армия е готова за широкомащабни войни, заяви днес началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия генерал-полковник Валерий Герасимов, предават руските средства за масова информация.

“Широкомащабните войни не са изключени. За неготовност на Русия в тях въобще не може да се говори”, – каза той, отбелязвайки, че “все пак’ в настоящия момент най-голяма опасност за Русия са точките на нестабилност около нашите граници”. Според Герасимов, за боеготовността на руската армия е изработена стратегия за нейното краткосрочно, средносрачно и дългосрочно развитие.

В речта си на ежегодното Общо събрание на Академията за военни науки, началникът на Генералния щаб повдигна въпроса за аутсорсинга на армията. Генерал Герасимов отбеляза, за “че той е необходим, за да разтовари войниците от несвойствените им задължения, но само в мирно време и в пунктовете на постоянна дислокация”.

“По време на учения и при водене на бойни действия тези функции ще се осъществяват от войската”, – подчерта Валерий Герасимов.

Един отговор на “.Русия: готови сме за широкомащабни войни

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s