Пентагонът започна уволнения

Image-35Военното министерство на САЩ обяви за уволнението на 46 хиляди сътрудници. Съкратени са временните работници, както и тези, които работят по граждански договори. Пентатонът се опитва да икономиса разходите си, защото очаква същращаване на държавното финансиране.

Заместник министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви, че се намаляват и разходите за издържка и обслужване на бойните кораби, както и на авиотехниката на въоръжените сили. В неплатен отпуск излизат 800 000 постоянни граждански сътрудници.

“Ние постъпваме по ужасен начин към сътрудниците си, – заяви Картър, – но тези мерки са необходими, защото те ще спасят $ 5 млрд , а ние просто сме задължени да намерим тези пари”.

Министерството на отбраната трябва да съкрати разходите си с 20 % тази година, ако Конгресът на САЩ не успее да подготви алтернативен вариант. Неотдавнашният компромис около бюджета и данъците, който администрацията на Обама и Конгресът успяха да постигнат, само временно отблъсна “фискалния срив”. Ако на 1 март 2013 г. администрацията на президента и Конгреса не успеят да постигнат окончателна договореност, ще стартира решението за принудително съкращаване на разходите в държавния бюджет, в това число и в бюджета на отбраната.

Аштън Картър отбеляза, че е заповядал да се изработи до 1 февруари ясен план за по-нататъшното съкращаване на военните разходи за случаите, когато това задължително се налага.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s