Посланик на Иран: “САЩ готвят провокация с употреба на химическо оръжие в Сирия”

01Американците готвят провокация с употреба на химическо оръжие в Сирия, заяви посланикът на Иран в Москва Махмудреза Саджади. В интервю за руски медии той каза, че в Иран успешно са разучили логиката и менталността на американските политици.

До наплуването на Ирак в Иран през 1980 г. американските средства за масова информация говорят за агресивно настроения Техеран по отношение на Багдад. В последно време Вашингтон изхвърля в информационното пространство послания, чрез които се внушава, че Дамаск може да употреби по отношение на въоръжената опозиция химическо оръжие. С това САЩ развързват ръцете на сирийските метежници за употребата точно на такъв тип оръжие, подчертава дипломатът.

Той е сигурен, че за виновник ще бъде посочена законната власт в лицето на президента на Сирия Башар Асад. “Настоящите сирийски събития – това не е революция, а въоръжено въстание, подкрепено от интервентите”, – заяви Саджади.

По-рано Министърът на външните работи на Сирия заяви на Генералния секретар на ООН, че страната му няма да употреби химическо оръжие при никакви обстоятелства. В същото време Дамаск е разтревожен, че метежниците биха могли да получат химическо оръжие от редица страни, а после да обвинят правителствената войска, че го използва.

“Светът днес” припомня, че посланикът на Иран в Москва по същество не казва нищо ново. САЩ не случайно активно разработват темата за химическото оръжие в средствата за масова информация. Независимо от грозните заявления на държавния департамент на САЩ за това, че химическите вещества вече са в бомбите и същите те точно в този момент са потеглили към самолетите, армията на Сирия не е употребила до момента никакъв газ и цялата тази история копира приказките за химическото оръжие на Садам Хюсеин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s