Башар Асад: Русия не защитава мен, а интересите си

BpBNJj2M4WZTo8YxZK6AiA.jpegЛиванският вестник “Ал-Акбар”, който е смятан за един от рупорите на шиитското движение “Хизбулла”, обнародва съдържанието на неотдавна проведения разговор между изданието и президента на Сирия Башар Асад, както и с близките му помощници в президентския дворец в Дамаск, съобщава ZMAN.com.

Според ливанското издание, Асад твърди ,че основният му съюзник – Русия – няма намерение да свива всестранната помощ за настоящото правителство в Дамаск, при това не от алтруистични съображения.

“Помагайки на нас, руското ръководство не защитава мен, а своите интереси”, – заявил президентът на Сирия Башар Асад.

Както по-рано стана ясно, Русия продължава да доставя на Дамаск въоръжение в рамките на сключените до момента договори. За това съобщи вице-премиерът на Сирия по икономическите въпроси, министърът на вътрешната търговия и защита правата на потребителите Кадри Джамал. Оръжието, според думите му, е необходимо на Сирия за “защита на суверенитета” и за отбрана срещу “агресията на Израел”.

“Сирия винаги е получавала и сега получава оръжие от Русия. Между нас има стари договори, подписани преди кризата, и Русия изпълнява ангажиментите си”, – уверил политикът.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s