Венецуела получи пореден транш руско въоръжение

0_b18be_304e4cea_-2-XLВенецуела получи поредна партида руско въоръжение, съобщава “Инфодифенса”, позовавайки се на информация от вестник “Нотитарде”.

Според изданието, въоръжението е пристигнало на венецуелското пристанище “Пуерто Кабельо” чрез товарния кораб Ulosy-10. Вестникът съобщава, че във Венецуела са пристигнали още пет руски кораба с техника и въоръжение. Какъв тип военна техника е била доставена, до момента не се съобщава. Снимката е от колоната, транспортираща 152-мм самоходни гаубици 2С19 «Мста-С».

Доставката на самоходните гаубици 2С19 «Мста-С» за сухопътните войски на Венецуела започна през 2011 г. Според съществуващата информация, до момента с тях са въоръжени редица артилерийски и танкови бригади и дивизии.

За обработка на разузнавателната информация и за актуализиране координатите на целите и перфекционизма на артилерийския огън, Русия достави на Венецуела автоматизираните комплекси за управление на огъня “Машина-М”.

ЗРК “Печора-2М” ще бъде основното огнево средство за Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана (CADAI – Comando Aereo de Defensa Aeroespacial Integral), в състава на която ще влязат 5 бригади ПВО.

В плановете на командването на военно-въздушните сили на Венецуела влиза и въоръжение със зенитни ракетни комплекси «Бук-М1-2» и С-300ВМ «Антей-2500», чиято доставка още не е започнала, информират венецуелските медии.

Един отговор на “Венецуела получи пореден транш руско въоръжение

  1. Страхотна е тази 152 мм гаубица, е дали са им от добрата техника. Това и заслужават, предвид факта че те са първите и основни стражи срещу окупацията Южна Америка от САЩ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s