В Израел скочи търсенето на противогази

247073979Жителите на Израел почти утроиха търсенето на противогази под влияние на поредната порция заплахи от страна на политиците там за възможната загуба от страна на властта в Сирия на контрол над запасите от химическо оръжие. Пощата в Израел отговаря за раздаването на средства за химическа защита, които могат да се получат безплатно в специализирани центрове в различни райони на страната.

“Ако миналата седмица дистрибуционните центрове на Пощите на Израел ежедневно разпределяха средно около 1.4 хиляди противогази, то тази седмица цифрата надхвърли 4 хиляди”, – се казва в прес-съобщението, изпратено до израелските средства за масова информация. Обяснявайки за причините за повишения ръст на търсене на противогази, зам.-директорът на Пощите на Израел Хаим Азаки каза, че обществеността реагирата така след всяко обсъждане на въпроси по безопасността.

Израелските лидери тази седмица отново говореха за заплаха от попадането на сирийско химическо оръжие в ръцете на метежниците, свързани с терористичната мрежа “Ал Кайда”, или в ръцете на бойците от ливанското движение “Хизбулла”, с които Израел воюва преди шест години. Вице-премиерът Силван Шалом не изключи възможността от използване на военна сила, за да попречи на подобен изход.

Преди няколко часа официален Дамаск заяви, че авиацията на еврейската държава е нахлула във въздушното пространство на Сирия и е нанесла ракетен удар по научно-изследователски център, занимаващ се с отбранителни разработки, съобщиха сирийските медии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s