Косовските сърби обявиха началото на гражданско неподчинение

6A8AA3D9-3D5A-4584-B390-AB208D2CB4C2_sКосовските сърби обявиха за началото на мащабни акции на гражданско неподчинение. Решението бе взето в сряда в град Косовска Митровица по време на демонстрация, в която участваха повече от пет хиляди човек, предават сръбските средства за масова информация.
Манифестиращите приеха декларация против интеграцията в структурата на самопровъзгласилата се Република Косово. В документа се отхвърлят всички постигнати по-рано в хода на преговорите между представителите на Белград и Прищина договорености. “Никой няма право да променя конституционно-правния ред и да слага граница между Сърбия и Косово”, – се казва в декларацията.
Участниците в акцията на протеста под лозунга “Не на лъжата на Брюксел!” заплашиха с нови барикади по магистралите. Това, според тях, може да предотврати опитите на Прищина да сформира в района албански органи на власт.
Авторите на декларацията се обърнаха към международната общност с призив незабавно за открият и накажат виновниците за неотдавнашното нападение над косовски сърби, както и за оскверняването на сръбските гробища и църкви, съобщават срабските средства за масова информация.

2 отговора на “Косовските сърби обявиха началото на гражданско неподчинение

  1. Pingback: Размисли по пътя към Европа » Blog Archive » Митарствата на Петър Курумбашев (от Светът днес)·

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s