Клинтън: Русия и Иран доставят оръжие на Сирия

клинтонИран насочва все по-голямо количество хора и все повече оръжие за подкрепа на президента на Сирия Башар Асад, заяви в последния си работен ден в Държавния департамент на САЩ Хилъри Клинтън, предават американските средства за масова информация.

“Светът днес” припомня, че Клинтън напуска поста Държавен секретар, но не излиза от политиката, затова все по-често прави подобни гръмки изявления – за да увеличи крахкия си рейтинг.

Припомняме още, че съвсем неотдавна член от семейството на шейха на Саудитска Арабия в прав текст заяви, че Саудитска Арабия и САЩ спонсорират метежниците, което е в разрез с думите на Клинътн, но напълно потвърждава версията на “Светът днес”.

“Светът днес” припомня, че Западът начело със САЩ, максимално подкрепя метежниците в Сирия, за свалянето на правителството на Асад. Помощта е изразена не само в оръжие и инструкции за транзит през монархиите от Залива, но и в протекция в ООН, в създаване на благоприятно за продължаване на войната обществено мнение в целия свят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s