Великобритания въвежда данък топла храна, за подстригване също

20.jpegДанък върху аренда на фризьорски столове, върху продажба на гореща храна и изхвърляне на въглероден двуокис – това са някои от най-новите фискални мерки, които правителството на Великобритания планира да въведе скоро. Целта е да се напълни държавния бюджет в условията на бушуващата криза. Но това непосилно бреме ляга върху плещите на обикновените британци, предават английските средства за масова информация.

“Светът днес” припомня, че следващата стъпка на британското правителство за попълване на държавния бюджет вероятно ще бъде данък върху въздуха, който дишат гражданите на Великобритания. Ако трябва да се изразим по-точно – “данък за потребление на кислород”.

Нараства данъкът и върху пътническите авиопревози, което дърпа нагоре цените на билетите.

Някои данъчни решения изглеждат съвсем абсурдно: неотдавна беше вдигнат данъкът за аренда на фризьорски столове…А какво ще кажете за скандалния данък върху британските храни?! Според новия закон, с данък се облага и всяка гореща храна, чиято температура при продажбата й е по-висока от стайната.

Критиците на данъчната система твърдят, че тя трябва скоростно да се приведе в ред.

Ясно е, че, за да се справи с плачевното състояние на хазната, британското правителство се нуждае от огромни постъпления на пари. Министерството на финансите се надява към 2015 г. да събере с 84 млдр лири повече, отколкото през 2009 г. – година, преди идването на консерваторите на власт.

Критиците на данъчните мерки казват, че това ще удари по джоба на обикновените британци. А горното те, май, няма никога да простят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s