Жестока ножица за направленията на личните лекари

Нова здравна методика ни очаква

По нова методика ще се изчисляват лимитите за направления на личните лекари, става ясно от информация от здравната каса. 1/3 от лимита за 2012 г. трябва да ползват за момента джипитата. Това са указанията, които са дадени на личните лекари. Очаква се почти тотална липса на направления, прогнозират лекарите.

Орязаните направления ще са съпроводени и с отпадането на несанкционираното надвишаване в рамките на 10 % на отпуснатите направления, които джипитата правеха. Истината е, споделят лични лекари, че талоните за направления приключват до 15-то число на месеца, а ако надвишим лимита – заплашват ни с глоба.

“Идва грип, а някой в здравното министерство си мисли, че хората ще имат диария и температура само до 14-ти всеки месец”, – възмущават се ядосани лекари по повод реформите в здравната система. “Какво да правя, ако ми позвъни дете, което подозирам, че развива бъбречна криза в резултат на грипа, а нямам направление? Или, недай си боже да изпусна някой човек с пневмония, ако свърша талоните? Как ще живея след това?! Някой в това здравно министерство да не би да иска да започнем да се бесим, ние, лекарите?!”, – пита възмутен д-р Пилев.

Докторът е против каквито и да са лимити. Според младия лекар, професията им вече се е превърнала в комерсиален фарс, а не в медицина. “Време е на това да се каже Край! Защото, ако продължим с тези безумни реформи, хората никога няма да ни го простят. На онези в София могат да им назначат охрана, но нас кой ще ни охранява от народното недоволство?”, – задава въпрос младия лекар и мисли да емигрира от България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s