Скандалното лого – на прокурор, нов конкурс

zx620_1985840На прокурор отиват авторите на новия туристически бранд на България. Подозират ги в конфликт на интереси и пропуски в провеждането на миналия конкурс, предаде Стандарт. Екипът на Трайчо Трайков е организатор на конкурса за Логото, а резултатите от “пържените яйца”, както наричат новото лого във Фейсбук, станаха ясни преди две седмици”.

Прокурорите ще разследват ролята на Александра Ланг, съветничка по маркетинга и рекламата на Трайчо Трайков. Вероятно тя е замесена в конфликт на интереси, става ясно от сигнал, пристигнал до прокуратурата. Ланг е уволнена от новия министър Делян Добрев. Но тя продължава работа по проекта за бранда с “пържените яйца”.

Очаква се ревизия на новата ни емблема за туризма. В момента се извършва проверка на документацията по конкурса.

Очакванията са за нов конкурс за “Бранд на България”. Парите за новия печеливш от конкурса ще бъдат отделени от бюджета на консорциума “Обединение за бранд България”, който спечели проекта за 1.4 млн лева.

Александра Ланг, съветник по медийните въпроси на бившия икономически министър Трайчо Трайков заяви следното: “Няма конфликт на интереси при работата ми по проекта “Бранд България”. Нямам собствена компания или участие в друга. Не мога да си спомня коя е външната фирма, наета за техническата обработка на проекта, попитайте ръководителя от страна на МИЕТ Анелия Генова. Логото е една много малка част от проекта. Логото е най-малкия проблем. Логото е силната емоционална връзка на компанията с потребителите и тя е силна дотолкова, доколкото е силен цялостния бранд”, заяви Александра Ланг.

“Екипът си е свършил мърляво работата. Не може в Лондон да се рекламира България с чадър, защото там още като ни видят и казват: “Приберете си чадъра!” Не е поканен нито един водещ специалист по дизайн и графични лога. Поръчката трябва да се анулира и по-добре да връщаме пари на Брюксел, отколкото да сме пример за крадлива нация”, – смята Светлана Мутафчийска, експерт в туризма.

Един отговор на “Скандалното лого – на прокурор, нов конкурс

  1. Много ли са 8000 интервюирани чрез он-лайн изследване на 12 пазара? Това са приблизително 680 респондента на пазар. Ами задавате ли си въпроса това адекватни извадки ли са за пазари като UK, Russia China? Като се има предвид, че изследователската агенция Прагматика е част от Публисис, т.е само в рамките на местните си офиси в конкретните държави да са го тествали, като въртрешен проект и ето ви вече 8000 респондента. А как очаквате едната агенция да отхвъли проект на другата след като собственикът Николай Неделчев има дялове в Прагматика?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s